Az első magyar öko-játszótér

0
624

2011_okojatszoter_Babosprojekt_002

Kedvcsináló?

 

A hazánkban működő svéd cégek a Green Sweden program keretén belül a fővárosi önkormányzattal együttműködve egy öko-játszóteret készítettek a Margitszigeten, melynek átadására szeptember 22-én került sor.Az új játszóteret Karin Olofsdotter svéd nagykövet nyitotta meg, és Tarlós István főpolgármester adta át a magyar gyerekeknek.

 

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (www.mkne.hu) Böddi Márta projektvezető (Svéd Kereskedelmi Kirendeltség) felkérésére szakmai partnerséget vállalt a megvalósításban. Mint azt már előzetesként leírtuk, ennek az egyesületnek a képviseletében vett részt a játszótér tervezésének munkájában Néder Katalin, a Mátyásfa Környezetvédő egyesület tagja.

 

2011_okojatszoter_Babosprojekt_0262011_okojatszoter_Babosprojekt_020

2011_okojatszoter_Babosprojekt_0122011_okojatszoter_Babosprojekt_027

 

2011_okojatszoter_Babosprojekt_009

 

 

 

Látogassatok el a játszótérre, – mely különösen a 0-10 éves korú gyermekeket várja – (Margitsziget, Árpád-híd felőli oldal) és próbáljátok ki a játékokat! A nagy sláger a vizes játék, úgyhogy váltóruhát vigyetek és használjátok ki, hogy még meleg van. Homokozó vödör, lapát se maradjon otthon, és aki megteheti, kerékpárral látogasson el a szigetre!

Kisduna info

Fotók: Saly Erika