Mi vagyunk a zsűri…

0
1030
PY055238A Kisduna ott volt a kismarosi vasárnapi karácsonyi vásáron. Talán megengednek némi szubjektív válogatást arról, hogy mi tetszett, ízlett nekünk a legjobban, illetve mit hiányoltunk.

A legjobban a harmadik osztályosok szorgalma, a gyerekek és a szülők aktivitása tetszett. Valószínűleg össze is gyűlt nekik a pénz a kirándulásra, olyan forgalmat bonyolítottak. Kifinomult ízlésű dolgokat láttunk Andresz Zsuzsa képviselőasszony pultján, a fiatalabbak pedig Lara Bara (Laufer Barbi) mutatós kreációit vették szívesen. Elnyerték kényes ízlésünket a faárut, a gombát és egyéb erdei terméket, a különleges sajtokat, a kistermelői lekvárokat kínáló árusok termékei is. Aki a házias ízeket kereste, az megtalálhatta a nyugdíjas klub süteményeit éppúgy, mint Horváth Iluska birsalmasajtját.  Meglepően sokan érdeklődtek a Mátyásfa Környezetvédő Egyesület és a Dunakanyar Erdei Iskola madárbarát termékei ? naptárak, képek, odúk, etetők – és a felvilágosító szórólapjai iránt.

 

PY055230PY055285

 

Hiányoltuk viszont a szép, ízléses gyertyákat, a ciszterek lekvárjait és termelői mézét.

 

Közben műsor is zajlott a sportcsarnok porondján. Itt is egyéni a megállapítás: a Fényecskék nagyon helyesek volt, tetszettek a sződligeti citerások és a kismarosi óvodások is.

 

És hogy ki készítette Kismaroson 2011-ben a legfinomabb karácsonyi süteményt?

 

buzasi_eva

Nem más, mint Buzási Évi, aki remek moszkauerjével nyerte a 2. süteménysütő versenyt, és ezzel a vándorkupát. Magam is lemeóztam az aprósüteményt, – amely mindig a cukrászdák különlegessége ? tényleg nagyon finom volt. Gratulálunk Évinek, és örülünk, hogy ilyen fiatal háziasszony nyerte el a kitüntető címet.

 

 

Halkan jegyzem meg, hogy a hangerő zavart sokakat, a teremnek sem túl fényes az akusztikája. De azzal vigasztalom magam, hogy innen már az elcsendesedés időszaka következik.

 

Fotók: Aradi Szilveszter, Balogh András (Búzási Éváról)

Marosi Málna