Szabadságra mentem

0
2134

11_001
Nyaralásra készen állunk! Az angol tengerpart ezer arcával hívogat. Vár ránk Durdle Door, Southport, Dunster, Kynance Cove, vagy éppen Alnmouth, de mi inkább a Dunakanyart választjuk.

Ülök a gép előtt, és érzem, ahogy minden egyes porcikám valódi metamorfózison megy keresztül ? néhány óra és Kőműves Kelemenné válok. Szerencse, hogy nem kell a falakkal bajlódnom, elég a ?delete? gombot nyomogatni.

Nem vagyok egyedül ezzel az állapottal, maguk a gyerekek se járnak már suliba, csak a szellemük libben be az iskola épületébe két napja. Gondolatban már otthon vagyunk. Csak azon jár az eszem, hová fogom ültetni a varázsmogyorót, hol veszem meg a galambfát, milyen sorrendbe készítem el a fejtettbab?leves ?  töltött karalábé ? tökfőzelék ?szenthármasságát?! A család többi tagja is készül: sörözésre, szalonnasütésre, fürdőzésre, biciklizésre, lovaglásra? felsorolni is hosszú lenne.

Pedig írhatnék arról, hogy az angol iskolában az év utolsó hetében minden diák egy évvel öregebb lesz. Megismerik az új tanárokat, esetleg az új csoportot, előkészítik a füzeteket, feldíszítik az új tantermet ? véletlenül se induljon stresszesen a tanév! Vagy írhatnék az év végi bizonyítványról, ami nem más, mint két darab papírlap összetűzve, pontosan megjelölve a target?tel. Mesélhetnék arról, hogy a srácok mennyit felejtettek magyarból ? a helyesírást elhagytuk már tavaly ?, vagy hogy még mindig nem perfect?ek angolból ? én ugyan alig értem őket ?, de ezek olyan apróságok a hazautazáshoz képest, hogy szóra sem érdemesek.

Jelentem: nyaralásra készen állunk! Az angol tengerpart ezer arcával hívogat.

Mehetnénk ide: Durdle Door

11_001
Durdle Door

vagy ide: Southport

11_002
Southport

vagy ide: Dunster

11_003
Dunster

vagy ide: Kynance Cove

11_004
Kynance Cove

vagy ide: Alnmouth

11_005
Alnmouth

De mi inkább a Dunakanyart választjuk. Fotója mindenkinek van, nem kellek hozzá!

Fekete Judit
Anglia

Kapcsolódó anyagok:
Egy évben csak háromszor kell elverni azt a ?büdös kölköt?
A lazulós okosodás ritka, mint a fehér holló
Éljen a királynő!