Akácos-bodzás

0
443

P5110378Kedves fiatal szomszédasszonyom ? Judit ? küldte a minap el hozzám legújabb kipróbált receptjét. Megmondom őszintén, gyermekkoromban nem is nagyon értettem, mi a csuda lehet jó a bodzafánkon, a bodzaszörp hírét meg nem is hallottuk, csak az utóbbi időkben. (príma szörpreceptet találsz itt a Kisdunán!)

A bodzafánkot nagyon egyszerű elkészíteni, kicsit sűrűbb palacsintatésztába belemorzsolom a virágot, vagy a virágtányért sütöm szép aranysárgára. Meghintem porcukorral, és már készen is van. Az alábbiak szerint akácvirággal is ki lehet próbálni, nálunk édes illatot árasztanak a most nyíló akácafák. Remélem, körbedongják a méhek is, ne szenvedjünk télen hiányt a finom akácmézben.

Lássuk akkor Stummer Judit receptjét, a képeket is ő készítette.

Marosi Málna

P5110375_2

A napokban újra és újra belebotlottam az akácvirágos és a bodzavirágos palacsintába ?erdőkóstoló? és ?ezmegaz? blogján. Nagyon megtetszett, de többször került az asztalra palacsinta az elmúlt pár hétben, és valami másra vágytam. Ekkor jutott eszembe ez a kefires tésztás alap, amire egyébként almát, cseresznyét, meggyet szórok. (Vagy éppen ami van a fákon.) Barátnőm kertjében pedig rám mosolygott közben a bodzafa virága. Így gondoltam magamban, mi lenne, ha most virágot szórnék a tésztára.

P5110376_2

Hozzávalók:

-frissen gyűjtött bodza és akácvirág

-2 pohár kefir

-1 pohár olaj

-2 pohár nádcukor

-4 egész tojás

-3 pohár liszt

1 cs. sütőpor

A tésztaalapanyagokat összekeverem, kivajazott tepsibe öntöm. Rászórom a virágszirmokat. Villával belenyomogatom őket. 180 fokon kisütöm, és máris lehet fogyasztani.

Jó étvágyat!