Kányádi Sándor és a Mesemúzeum

0
580

Kp_7802013. május 10-én egy szép pénteki napon Budapestre utazott a nagymarosi első osztályos gyereksereg.

A Mesemúzeumba látogattunk el, amely felejthetetlen élmény volt számunkra. Másfél órára belecsöppentünk a mesék világába. A gyerekeknek hét próbát kellett kiállniuk a foglalkozás alatt. A végén a jutalom egy mesehős-igazolvány volt. Játékosan elevenítették fel a meséket. Közben mozoghattak, beszélhettek, nevethettek, játszhattak, mégis nagyon fegyelmezettek voltak. Ámulatba ejtette őket ez a mesevilág. Nagyon gyorsan eltelt a 90 perc, amit ott töltöttünk. Kolléganőnk, Csörsz Katalin vezette a foglalkozást, ő a múzeumban is dolgozik.

Ezúton is köszönjük ezt a csodálatos élményt. A Mesemúzeum Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő ötlete alapján jött létre tavaly októberben. Abban a szerencsében volt részünk, hogy pont a költő születésnapján jártunk ott, és mivel ott lakik a szomszédban, természetesen találkoztunk vele. Köszöntöttük Őt énekkel, verssel, és a gyerekek által készített ajándékokkal. Ezután kellemesen elbeszélgettünk Vele, dedikált néhány könyvet, és tanított a gyerekeknek egy Petőfi verset. Még két könyvvel is meglepett minket, melyben természetesen saját verseit olvashatjuk. Különös alkalom volt találkozni egy igazi költővel. Köszönjük Sándor bácsinak a kedves fogadtatást.

Ezen a napon még a Szitakötő játszótéren is jártunk, ami szintén nagyon tetszett mindenkinek. El ne felejtsük a fagyizást sem, melyből természetesen senki nem akart kimaradni. Kicsit fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva értünk haza.

DSCF9500

SAM_1984

Fnykp1351

Fnykp1231

Első osztályos tanító nénik