Éjszakai műszak

0
528

kg16Ha én szél lehetnék? úgy fújnék – visszakozásra kényszeríteném az áradatot, s jól felszárítanám a visszavonuló ár után a nedvesen maradt területeket.

Sajna nincs lehetőségem momentán széllé változni, s csak reménykedni lehet, hogy valami csoda folytán sehol sem lesz szivárgás a gátak mentén, a homokzsákok pedig szintén tartják a víztömeget.

 

Józsi bácsi, Géza bácsi panaszolja egymásnak, hogy oda a borsó, a hagymát még úgy-ahogy sikerült felszedni, de a többi? á, hagyjuk. Marika és Juli a posta előtt beszélgetnek ? mi más lehetne a téma, mint az árvíz. Miként lesz is még vagy két hétig. A gyerekek és férjük a homokzsákokkal segít.Szinte minden településen így van ez most. Mindnyájan abban bíznak, talán nem lesz annyira magas a vízállás és a tetőzést követően már valamennyit lehet pihenni, nem kell éjjel is zsákokat pakolni?

 

A Dunakanyar (is) kisebbfajta Velencévé válik, és egyre többen állnak be önkénteskedni saját vagy szomszédos településeiken. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon is segíti az árvízi védekezést. És jó szelet.

 

AZ ÁRVÍZZEL KAPCSOLATOS ÖSSZES CIKKÜNK ELÉRHETŐ ITT!