Pikkpack cipővel és karbon bringával jöhet a nyár

0
566
Pikkpack

Elég jó hely a Dunakanyar ahhoz, hogy trendteremtő, egyedi cuccokkal jelenjünk meg a nyári forgatagban a vízparton, vagy akár a nemzetközi kerékpártúrázás áramába csatlakozó bringaúton. Kreatív ötletekből van bőven, ha körülnézünk az ambiciózus tervezők, dizájnerek munkái között.

Még évekkel ezelőtt hallottam Laufer Ferenc formatervezőtől, hogy ő nem megfizethetetlen csúcsdizájn termékek megálmodásában, hanem a hétköznapi használati tárgyak tökéletesítésében, újraértelmezésében hisz. A Dunakanyarban élő dizájner Zsolnay-díjas teáskészletéről, vagy akkoriban egy olasz bútorgyár számára tervezett napágy koncepciójáról annak idején a Kisduna első számában jelent meg írás.

Laufer Ferenc - Zsolnay

Laufer Ferenc teáskészlete első díjat nyert a Zsolnay Porcelángyár pályázatán – Fotó: lauferenc.com

 

Az életszerűségre hangolt igényesség érhető tetten egy torontói bicikliépítő csapat, a Vanhawks Valour koncepcióján is, akik olyan kerékpárt fejlesztenek, ami a telefonunkkal állandó kapcsolatban van, kormányába épített jelzőkkel navigál az előre megtervezett útvonalon haladva, figyeli a forgalmat és figyelmeztet a veszélyre, ha autó közelébe érünk, vagy kátyús út következik.

Vanhawks Valour

A Vanhawks Valour karbon kerékpárja – Fotó:vanhawks.com

 

300 ezer forint alatt teszi elérhetővé a járművet a Kickstarter, mely komoly lehetőséget teremt tervező és vásárló számára is azzal, hogy előfinanszírozható a potenciális vevők részéről az ígéretes ötlet. Jöhetnek a karbon bringák a Dunakanyarba, rajta vagyunk a térképen.

Itt pedig egy újabb, nyári vízpartra és városi promenádra való cucc, a Pikkpack innovatív cipője Gulyás Sára iparművésztől. A Kickstarter oldalán ezt is megtaláljuk a legjobb támogatandó ötletek között, és a high-tech jármű árához képest lényegesen kevesebb pénzért juthatunk egy abszolút egyedi lábbelihez.

Pikkpack

Gulyás Sára Pikkpack cipője – Fotó:pikkpack.com

 

Tökéletes alapanyag, szerethető filozófia és elég jó színek párosulnak, ráadásul létezik modell kifejezetten kerékpározáshoz is. Jöhet a Pikkpack is, legyen a Dunakanyar divatos.

Pikkpack

Neubauer Rudolf

 (A szerző a cikkben szereplő magyar iparművészek ismerőse, valamint a kerékpározás elkötelezett híve.)

Kapcsolódó:

A Pikkpack Kickstarter oldala
Az Index írása a Vanhawks Valour kerékpárról