Újabb képviselője van a Dunakanyarnak

0
447

A két kormánypárt közös listáján a Kereszténydemokrata Néppárt delegáltjaként szerepel, így a KDNP-frakciójának tagja lesz Hollik István, aki Papcsák Ferenc lemondásával jut országgyűlési képviselői mandátumhoz. A megüresedő mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) adta ki a kereszténydemokrata politikusnak.

hollik_istvan

Hollik István 1982-ben született Budapesten. 4 éves volt, mikor családjával Nagymarosra költöztek, ahol édesanyja háziorvosi állást kapott. Iskoláit Nagymaroson majd a váci Piarista Gimnáziumban végezte. Már egyetemi tanulmányai alatt is foglalkoztatta a közélet, saját közösségének szolgálata és képviselete. Ennek eredményeképpen 2013-ban az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnökévé választották.
2015 szeptemberében a Fidesz és a KDNP vezetői úgy döntöttek, hogy őt jelölik a megüresedett parlamenti képviselői helyre. Képviselőként a magyar fiatalokért fog dolgozni egy olyan Magyarország építésével, melyben minden magyar fiatal biztonságot és lehetőségeket biztosító otthonra találhat.
Otthonának mindig a Dunakanyart tekintette. Országgyűlési képviselőként – Harrach Péterrel együttműködve – kötelességének tartja az itt élő emberek szolgálatát, boldogulásuk elősegítését. Képviselői munkájának mottója: Képviselői megbízatásom ideiglenes, a Dunakanyarhoz való kötődésem örök!