Interjúkönyv jelent meg Beer Miklóssal

0
762

Gondolatébresztő interjúkötet jelent meg karácsony alkalmából dr. Beer Miklós váci püspök atyával. A könyvben szó esik világunkról, az egyházról és a hit titkairól.

Püspök atya hangsúlyosan szól a menekültkérdésről, annak hátteréről és arról, valójában mi veszélyezteti kereszténységünk jövőjét. Tudjuk-e az örök élet távlatából szemlélni világunk eseményeit? – teszi fel a kérdést.

A tőle megszokott nyíltsággal beszél a paphiányról, elmondja véleményét a cölibátusról, a válásról, a szentgyónásról, emberi kapcsolatainkban elkövetett visszatérő hibáinkról. Szól a betegséggel küzdők fájdalmáról, a halálról, az eutanáziáról, az imádság fontosságáról, és felidézi élete meghatározó, személyes élményeit, találkozásait is. Válaszol arra a kérdésre is, miért érzi közel magához Ferenc pápát és Assisi Szent Ferencet – akinek imájából a könyv címét is kölcsönözte.

Aki részese akar lenni egy tartalmas beszélgetésnek, megvásárolhatja a Szeressek ott, ahol gyűlölnek című könyvet személyesen Vácott, a Püspöki Hivatalban (Migazzi tér 1.), illetve az Új Ember Könyvesboltban (Budapest, Ferenciek tere 7-8.) vagy megrendelheti a bolt.ujember.hu címen. Ára 2790 Ft.

A könyvről érdeklődni a zebegényi, a nagymarosi és a kismarosi templomban is lehet.

Borító