Rókatánc vagy amit akartok…

0
575
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A végén kezdem. A zeneszerető kismarosi közönség Weiner Leó Rókatáncát kapta ráadásnak a Lanner Kvartett-től és Tárkány-Kovács Bálinttól, – a cimbalom tehetséges fiatal megszólaltatójától. Írhatnám, hogy fantasztikus volt a délután, írhatnám, hogy gratulálunk a zenészeknek, és azt is, hogy nagyon köszönjük. De ezek mind elcsépelt közhelyek.

Csak úgy áradt a színpadról a zene iránti szenvedély, az alázat, és az összhang, amellyel Selmeczi Gábor, Kostyál Péter, Fekete Zoltán és Martos Attila – a Lanner Kvartett tagjai – muzsikáltak. Mi pedig elmerültünk a remek zenei feldolgozásokban, és boldogok voltunk, hogy helybe hozták nekünk a kultúrát. Nemcsak bécsi újévi dallamokat hallhattunk, hanem klasszikus magyar muzsikát is, frappáns és fülbemászó – ismert és ismeretlen – dalok átiratait. Ha a Müpában ültünk volna, akkor sem lett volna nagyobb hatásuk a közönségre, ez volt számomra az est legnagyobb élménye. És hogy utána még egy jót tudtunk beszélgetni és koccintani a zenészekkel meg régen látott barátainkkal is, – mint mondani szokták – csak hab volt a tortán. Békebeli, szép téli vasárnapnak lehetettünk részesei.

A magam részéről nagyon örülök annak, hogy olyan helyen élek, ahol igény van az ilyen jellegű összejövetelekre. A minőségi programnak már régen híre ment, szemmel láthatóan többen voltunk, mint az eddigi két hasonló rendezvényen. Kíváncsian várjuk, hogy a folytatásban mivel rukkol elő a kvartett, milyen meglepetéssel szolgál majd a következő Zenés Vendégségre.
Mi ott leszünk, családostul, barátostul, süteményestül!