Megalakultak az új tankerületi központok

0
494

A végső verzió szerint 59 tankerületet alakított ki a kormány, amelyek részben átfogják venni a Klik feladatait. A vonatkozó kormányrendelet szerint a régi Klik területi szervei 2017. január 1-jével válnak ki, hogy beolvadjanak az adott tankerületi központba, az előkészítő munka idén december 31-ig kell befejeződjön, vagyis a tanév felénél jön majd a váltás.

Klebelsberg Központ néven a megmaradó intézmény fogja felügyelni az 59 tankerületi központot. Fő feladata a gazdálkodás, a költségvetés ellenőrzése és a jogszerű működés biztosítása. A források a körzetek között lesznek szétosztva, ez várhatóan több autonómiát, és gördülékenyebb ügymenetet fog hozni a mindennapokban. Az egyes tankerületek szervezeti egységeiként működnek tovább a saját OM-azonosítóval és keretgazdálkodással rendelkező jogi személyekként az egyes iskolák.

A dunakanyari régiót érintő fontos hír, hogy Verebélyi Ákost kérte fel Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Szentendrei, a Váci és a Szobi Tankerület vezetésére.