Bolond szilva

0
864

Régen írtam ebbe a rovatba, most is importálom a cikket. Nyáron ugyanis Németországban jártam, nevezetesen Ulmban, ahol kedves kuzinom él. Fiatal kora ellenére remekül süt-főz. Leesett az állunk, amikor megláttuk, milyen kreatív módon készülnek konyhájában a különböző fogások. Most egy darabig az ő receptjei közül válogatok, lehet őt utánozni!

Íme Panka lekvár-receptje, jó étvágyat kívánok hozzá: Marosi Málna

“Idén sok-sok saját lekvár sorakozik a kamrában. Kedvencünk a bolond szilva, ugyanis jófajta whiskyvel van ízesítve! Elkészítése nagyon egyszerű: egy kiló magozott szilvát némi cukorral felforralok, addig főzöm, míg meg nem puhul. Ezután pürésítem és a maradék cukorral (50 dkg egy kiló gyümölcshöz) forralom tovább. Kis pektint és citromsavat adok hozzá.

Hideg tányéron próbálom, zselésedik-e. Mikor már jó, leveszem a tűzhelyről és összekeverem egy kis őrölt fahéj-szegfűszeg-vanília-rózsaszirom-keverékkel és beleloccsintok két korty whiskyt. Kiforralt üvegekbe töltöm, fejre fordítom, utána száraz dunsztban tartom egy napig, később a pincében teljesen kihűtöm.”

IMG_2150

Így néz ki egy tipp-topp háziasszony spájza Ulmban