Fényre várni

0
581

1

Utolsó körök a boltba, bevásárlás-hegyek. Posta – jött-e Julcsi néniéktől lap, aztán miért nem érkezett még meg a várva várt csomag…? Az orvosnál még írassunk fel abból a szirupból… olyan sápadt az a gyerek, mi lesz ha…? Facebookra feltettem-e azt, amit terveztem? Mosni kéne még a vendégágyra tiszta lepedőt és a karácsonyfatalp hol is van…

2

Ezt kellene még tenni, meg amazt is… és közben elsikkad az ünnep meghitt jellege. Hiába a sok fényben úszó épület, ha legbelül üresen, szomorún kong a szív a szeretet hiányától. Átlényegülés, áthangolódás, más ritmusra váltani, másik énbe bújni. Lelassulni, emlékeket felidézni, visszatekinteni az évre, és kiemelni a fényes pillanatokat, legyenek azok szakmai, személyes vagy mélyen megélt lelki pillanatok. A jövőt a jelen boldogságával átkötni. Meglátni, s nem csak nézni azt, aki ott a Fa alatt ránk mosolyog.

3

Ilyen pillanatokból áll össze az igazi Karácsony. Mérlegeljünk, gazdálkodjunk, adjunk másnak is okosan. Elcsendesíteni az ész követeléseit, keresni a szív és lélek egyensúlyát. Amikor ez a pillanat bekövetkezik – ott a Karácsony, az lesz a fény születése. A csomag pedig majd csak megérkezik. Van idő megvárni.

4Fotók: Kovács Gabriella