Határtalan Gyerektábor

0
992

Nagyszerű gyerektáborban vehettünk részt a nyár végén! Kárpátaljáról érkeztek hozzánk kis vendégeink: Kisgejőcről, testvértelepülésünkről, Rátról a Szent Mihály gyermekotthonból, és Szalókából.

Először a helytörténeti körsétát jártuk körbe, megismerkedve kisvárosunkkal. Legjobban a dunai fürdőzést élveztük, hisz az idő ragyogó volt, a víz simogató, a strand szenzációs. Átkompoztunk Visegrádra is, ahol meghódítottuk a várat, majd jutalmul kipróbáltuk a nyári bob pályákat is. Voltunk kenuzni: a Duna közepén megtanultunk a vízen járni, majd a vadregényes szigetvilágot is körbecsónakáztuk. Este nagyokat beszélgettünk, házi-moziztunk, énekeltünk…

image001

A tábor főhadiszállása a Sváb Tájház volt, köszönjük a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak. A nyaralás nemcsak a kikapcsolódásról szólt, hiszen vendégeink nagy erővel készültek a fellépésükre, mely nagyon szépen sikerült. A Piacon sokan voltak kíváncsiak a produkcióra, és akik látták, hallották, tiszta szívből tudtak gratulálni. Köszönjük a tanárok fáradhatatlan munkáját, és barátságát!

Köszönjük a sok segítséget és támogatást, amit kaptunk, így az alapvetően szükséges dolgokon túl boboztunk, hajóztunk, fagyiztunk, játszva tanultunk, egy szóval szórakoztunk belőle kedvünkre. Köszönjük, hogy olyan sokan támogatják évről-évre munkájukkal, pénzükkel és kedvességükkel a tábort, ahol magyar-magyar találhat egymásra, s köthet határokat áthidaló barátságot.
Különösen köszönjük a tábor fő támogatójának: a Nemzeti Együttműködési Alapnak.

Igen jól éreztük magunkat, köszönjük, Nagymaros!

Kerekegylet, Szomráky Pál

image003 image005