recept



Pajjermojzi

Pajjermojzi

A következő levelet kaptam a minap az egyik unokatestvéremtől: Szia! Várom a pajjermojzi receptjét. Lehet, hogy nem így kell leírni. Ilyen néven a neten nincs sütemény. Olyan van, hogy habos diós, az is nagyon finom, de az nem a pajjermojzi. Hogy mi is az a pajjermojzi, arra választ ad a levelezésünk, ami tartalmazza a fenti … Folytatás

Cipósütögetés

Cipósütögetés

A receptet Bettitől kaptam, és elég nehéz volt elképzelnem, hogy ebből valódi kenyér születik. De az lett belőle, a képen is látható, milyen mosolygós cipó készült el. Bátran vágjon bele bárki, aki kedvet érez a házi kenyérhez, garantált a pompás, friss kenyér, és még izzadságcseppeknek sem kell a dagasztóteknőbe – akarom mondani a keverőtálba – … Folytatás

Mi a titka? (a bajor krumplisaláta)

Mi a titka? (a bajor krumplisaláta)

Talán többen emlékeznek Kismaroson a Rottensteiner családra. Nagyon pártolták a gyerekfutballt, és időnként jótékonysági rendezvényeket szerveztek a sportegyesület javára. Ilyenkor a ház asszonya – Szilvia –  saját készítésű bajor krumplisalátát készített hatalmas vödrökben, én pedig azóta is kerestem ennek a salátának a titkát. Pedig nagyon egyszerű. Húslevesnek hívják, vagyis a főtt krumplit meleg húslevessel kell … Folytatás