sütemény



Annasüti (far breton)

Annasüti (far breton)

A jó pap holtig tanul, úgy mint most én. Ancsitól tanultam ezt az egyszerű, de nagyszerű süteményt. Részleteiben megvolt már nekem, de összerakva egész más lett belőle, mint képzeltem. A Lanner kvartett zenés vendégségére sütötte Ancsi, és pillanatok alatt el is fogyott. Erősen mondom, hogy próbáljátok ki, mert nagyon fincsi lett! Marosi Málna Hozzávalók: • … Folytatás

Testvérsütik

Testvérsütik

A cím megfejtése rém egyszerű: mindkét finomság külföldről származik, hasonló állagúak, és hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatók. Sernik (ejtsd: szernik) Nagy rajongója vagyok  Lengyelországnak. Baráti társasággal kirándulgatok oda néhány éve, és csak úgy szívom magamba a kultúra, a hegyek, a hit és a hazaszeretet élményét, amit ez a baráti nép megmutat magából. Ami pedig a csemegéket … Folytatás

Zöldség vagy gyümölcs? – A rebarbara

Zöldség vagy gyümölcs? – A rebarbara

Már régen megígértem a rebarbara feldolgozásának módjait, de mindig jött valami aktuálisabb dolog. Most nem engedem ki a kezeim közül ezt a lapulevélhez hasonló növényt, aminek a termesztéséről is érdemes szót ejtenünk. Mindenütt megterem, de szereti a napos helyet és a tápanyagokkal bőségesen ellátott talajt. Saját tapasztalat is, hogy sok fény kell a növénynek, akkor … Folytatás

Karácsonyi kémia, így utólag (NaHCO3)

Karácsonyi kémia, így utólag (NaHCO3)

Mindig is azt vallottam, hogy az év legszebb időszaka az advent. És nem az őrült rohanásra gondolok, hanem a csendes előkészületekre, amikor halk karácsonyi zene mellett finom illatok töltik meg a lakást, és a sütemények, a meglepetések igazán szívből készülnek. Nagyon boldog voltam, amikor egy fb-posztnál megpillantottam a hófehér, csillogó díszeket, melyek pont beleillettek az … Folytatás