Szemétkedés – már megint

0
1637
ennyibe_kerl_a_szemetelsKomolyan mondom, hogy már unom a témát. Írtunk róla agybafőbe, gondoltuk kivégeztük az ügyet, erre megint elénk pofátlankodik a trutyi. Sírva könyörgöm értse már meg az a kevés, akit érint, hogy nincs egész évben lomtalanítás. Az egy dolog, hogy a kuka akkora, hogy egy trabant is beleférne, de azért álljon már meg a menet.

lomok

Az ország összes helyén az a szokás, hogy évente 1-2 alkalommal, előre meghirdetve tartanak lomtalanítást. Talán meglepőnek tűnik, de Kismaroson is ez a rend. Tudom, hogy a kismarosiak döntő többsége rendszerető, pedáns ember, éppen ezért igen nagy pofátlanság a falunkkal szemben, hogy néhányan erre fittyet hányva hulladéklerakónak nézik a konténereket.  Otthon kéne  tartogatni a szutykot, és amikor ki van téve, hogy lomtalanítás lesz, no akkor lehet izzítani a taligát, oszt’ kihordani cuccot!

lomok2

Olvasóink küldték be a fotókat, amelyek a Gálhegyi út elején készültek. Gyönyörűek. És sajnos tegyük azt is hozzá, hogy ez folyamatos probléma. Gyakorlatilag nincs is olyan, hogy a konténer körül rend legyen. Az már csak tetézi a látványt, hogy a csurig telt konténerből a szél, meg az éhes állatok szanaszéjjel hordták a mocskot… Ezzel sem törődik senki…

A végére hagytam a legszebbett. Néhány nappal ezelőtt arra lettünk figyelmesek, hogy lángol a konténer. Forró hamun egy kis száraz avar. Ezt most már zokogva kérdezem, hogy miért kell a hamut és az avart a kukába dobni? A hamu komposztálható, elásható, télen síkosságmentesítésre is használható jobb híjján, szóval nem szemét! Az avart meg nem is értem. Az erdőböl kihordjuk az avart a kukába??? Mondjuk találtam már makkal teli zsákot is kidobva…

g_kuka

Kérem szépen azokat, akik érintettek, hogy ezekkel ne töltsék meg a konténert!  Az avar, a fűkaszalék, meg a többi ilyesmi ragyogóan komposztálható, és nem mellesleg ha elbomlottak, kaja lesz belőlük a növények számára. Zöldebb lesz a fű, kövérebbek a fák.

Abba meg ne is gondoljunk bele, hogy mi történne egy erdőtűz esetén…