Vác a kerékpárosok Mekkája lesz…

0
710
PY237564Mindenkit sok szeretettel vár a Váci Értéktár, különösen a kerékpározás szerelmeseit.
2011. április 9-10-én nagyszabású programot szervezünk a Főtérre és a Váci Értéktárba, a múzeumunkban (Köztársaság u. 19.) megnyílt Freecikli Vác – A kerékpározás kultúrtörténete című kiállítás kapcsán. A kerékpáros hétvégén kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvükre valót. A program a Magyar Kerékpárosklub bringás reggelijével kezdődik- a Széchenyi utcában lévő Hunnia Látványpékség jóvoltából – a Váci Értáktár előtt, amellyel a kerékpáros munkába járásra bíztatunk mindenkit. (Bringázz a munkába! – kampány). A Főtéren erre az alkalomra építünk fel egy triál és dirt jump pályát, de lesz kerékpáros szépségverseny, ügyességi versenyek, Kresz oktatás és bemutatók (Haibike, Neuser és Magellan kerékpárok, Cratoni bukósisakok, Cryptonite zárak, Wowow láthatósági termékek stb).

vcirtktrA Váci Értéktár udvarán, illetve a Bóbita teremben a szombat a kerékpáros és civil egyesületeké lesz – előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, valamint a nap szenzációja, hogy a Két Kerékkel Kevesebb Egyesület előre beharangozott újraindulása – amelyre várunk minden kerékpározás iránt elkötelezett érdeklődőt – ezen a hétvégén tervezi újraindulását !

Vasárnap az Értéktárban múzeumpedagógiai gyerekprogramok lesznek (vetítések, kézműves foglalkozások, játékok, ajándékok stb.). Közreműködők: Göncöl Ház, A Magyar Kerékpárosklub, váci hírességek, közéleti személyiségek és még sokan mások! Támogatók: Crazy Biker’s, 2M Design, Pál Autósiskola, Máv Start Zrt.,

A programok ingyenesek, kivéve a Freecikli Vác kiállítást, amely a programok ideje alatt 10 és 18 óra között belépőjegy váltása mellett látogatható. 11, 15 és 17 órakor ingyenes tártatvezetést biztosítunk az érdeklődőknek.

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlatni a napokban elindult, a kiállításhoz kapcsolódó Blogunkat is. A nagy érdeklődésre való tekintettel folyamatosan érkeznek be a mai napig is a kerékpáros emlékek, tárgyak, fotók stb., így szükségét éreztük annak, hogy létrehozzunk egy “virtuális galériát” is, ahol megfelelő teret biztosítunk a tárgyaknak, melyeknek nem szab határokat a kiállító terem fizikai adottsága.

Elérhetőségek:

Váci Értéktár, 2600 Vác, Köztársaság út 19.
Tel: 06/27-513-482; 06/30-385-0177
www.ertektar.vac.hu

 

Kisduna info