Vers író vers eny lőn

0
893
Riezner_patak_vizeHölgyek, Urak, Lányok, Srácok! Az a helyzet, hogy rímet faragni 2011-ben sem  ciki. 22 fiatal tollforgató gondolta ezt így, és küldött be jobbnál-jobb verseket , alaposan megdolgoztatva a zsűrit. Ahogy nem rég írtunk is róla, a Kismarosi Faluvédő Egylet versíró versenyt hirdetett gyerekeknek, abból az alkalomból, hogy helyreállították és átadták Kismaros első kútjának másolatát. A versek megadott témája a kút volt, és minden más, ami a vízhez kapcsolódik: a Duna, a patak, a forrás, a tó, az éltető ivóvíz.

A Zsűri értékelése:

“22 db verset értékeltünk, a legtöbben Szobról pályáztak. Érkezett vers Kismarosról, Nagymarosról, sőt Kosdról is. Érdekességként elmondom, hogy a legfiatalabb versíró 5, a legidősebb 16 éves volt. Több testvérpár is pályázott. Örültünk annak is, hogy egy teljes osztály szintén nevezett egy közös művel. Az értékelésnél először 3 kategóriára gondolt a zsűri, aztán a verseket olvasva 4-et javasoltunk, ugyanis, voltak olyan költemények, amelyek kimagaslottak a többiek közül, akárhány éves gyerek is írta. Ezeket kiemelt kategóriába soroltuk, és a költőket arra bíztatjuk, hogy ne hagyják abba semmiképpen az írást.
A Kismarosi Faluvédő Egylet külön megköszöni a tanítók, tanárok, szülők segítségét, akik bíztatták, esetleg inspirálták a fiatalokat az írásra.”

Hamarosan a Kisduna oldalain közzétesszük a beérkezett verseket!