A Királyréti Erdei Vasút Különleges Mozdonyai – vonat fotózás

0
495
c50_kiralyret_tusnadiVan valamiféle megfoghatatlan varázsa egy gőzmozdonynak… de tulajdonképpen minden mozdony különleges a maga nemében. Ugye egyetértenek velem? A vasút szerelmeseinek figyelmébe ajánlom ezt a kuriózumnak ígérkező Retró Fotósvonat Napot, hiszen az eseményt szervező Királyréti Erdei Vasút most igazán kitesz magáért.

kisvasut_mozdony_foto_Aradi_SzilveszterVan valamiféle megfoghatatlan varázsa egy gőzmozdonynak… de tulajdonképpen minden mozdony különleges a maga nemében. Ugye egyetértenek velem? A vasút szerelmeseinek figyelmébe ajánlom ezt a kuriózumnak ígérkező Retró Fotósvonat Napot, hiszen az eseményt szervező Királyréti Erdei Vasút most igazán kitesz magáért.

c50_kiralyret_tusnadi

 

Igazi időutazásra invitálunk, ugyanis 2011. március 14.-én egy olyan fotósvonatra várjuk, amelyet C-50-es típusú mozdony fog húzni. Ennek különlegessége abban áll, hogy a királyréti vonalon több mint 30 éve nem továbbított menetrend szerinti vonatot ez a mozdonytípus. Feledhetetlen együttállásokat kínálunk, mind a kisvasút, mind a nagyvasút vonataival, és olyan fotóhelyeket, amelyeket máskor nehezebben lehetne megközelíteni. Az indulási időpontot úgy időzítettük, hogy a távolabbi országrészekből se legyen gond megközelíteni Kismarost.

 

Program:

A program 11.45-től regisztrációval kezdődik, majd Flirt típusú motorvonattal fotózható együtt a c50-es vontatta szerelvény. A fotósvonat egy vonali fotós megállás után Királyrétre közlekedik, ahol a Királyréti Hajtánypálya felújított járműveit lehet kipróbálni. Visszaúton igazi csemege vár Paphegyen, ahol a Tóbi nevű motorvonattal, Mk48-as mozdonnyal, és a kisvasút Morgó nevű gőzösével lehet készíteni együttállós képet. Útközben Kismaros felé több helyen lesz fotómegállás, a Morgó állomáson pedig az Öreg Morgó Étteremben az éhes gyomrokat finom pizzával lehet kezelni. Kismarosra 17.15-re érünk vissza, ahol még a szerelvényt együtt lehet fotózni a 70-es vasútvonal vonataival (Szili+BMX összeállítás is lesz), egészen 18.15-ig. (Az utazás során kollégáink jelezni fogják a fotómegállás helyszíneit és az indulásokat.)

 

Jegyrendelés: 2011. február 28-tól, legkésőbb 2011. március 13-án 17.00-ig online a www.kisvasut-kiralyret.hu internetes oldalon, illetve szombat-vasárnap telefonon a kisvasút menetjegy pénztárában: 06 27 375 076 (9 és 17 óra között).

A Retró Fotósvonat jegyárai:
Teljes árú jegy (tartalmazza az utazást a fotósvonaton, és egy 32 cm-es pizzát): 3.500 Ft.
Kedvezményes árú jegy (diák / nyugdíjas / vasúti arcképes igazolvánnyal rendelkezőknek, 32 cm-es pizzával): 3.000 Ft.

 

További tudnivalókról:

 

A választható pizzákról bővebb felvilágosítást február 28-tól adunk elérhetőségeinken.
A fotósvonat pontos programját a jelentkezés után megküldjük minden jelentkező e-mail címére.

 

Kisduna info