II. Breki Béka nap Visegrádon

0
699
2-breki_beka_nap01Ezen a programon kismarosiak is részt vettek, méghozzá elég szép számmal. Köszönjük a szervezőknek és a kísérőknek, hogy ezt a szép tavaszi napot a gyerekek a természet megismerésével tölthették!

II. BREKI BÉKA NAP a Dunakanyar Erdei Általános Iskolában

Napfényes, élményekben gazdag szombat délelőttöt töltöttek el környék óvodásai és családjaik a Visegrádi Völgy-világ házigazdájával, Breki Békával. Többek között ekkor zárult a Dunakanyar Erdei Általános Iskola 3 fordulós levelezős versenye is, melynek eredményhirdetésére nagy számban érkeztek a résztvevő óvodások. Az izgatott gyermeksereg a tornateremben vehette át ?békabáb? jutalmát és emléklapját, majd kezdetét vette a délig tartó ?BREKI BÉKA PROGRAM?, mely mindenki számára nyitott és ingyenes volt. Számos izgalmas játék és mulatság várta a kicsiket és nagyokat egyaránt: madarászás Szentendrey Géza bácsival, ?patakászás? az Apátkúti-patakban, békavadászat és ?hajtogatás, ?kukackeresés?, ?agyagsüni? készítés, természetismereti és ügyességi játékok a szabadban, valamint a varázskuckó rejtelmeinek kikutatása.

2-breki_beka_nap042-breki_beka_nap02
2-breki_beka_nap03

A játékban és élményekben kifulladt gyerekek szomjukat friss forrásvízzel, vagy forró citromos teával, éhüket pedig ropogós almával csillapíthatták. Az igazán rutinos szülők már tudták, hogy az Erdeibe bizony gumicsizmával, váltóruhával felszerelten érdemes érkezni, hiszen a gyerekek első kérdése: ?Belemehetek a patakba?? S míg a óvodások önfeledten élvezték a patakot, a természetet és az iskola pedagógusai által összeállított színes, színvonalas programot, addig a szülők betekintést nyerhettek ennek a Magyarországon egyedülálló iskolának a munkájába, hiszen itt az Erdei Iskola-program az év minden tanítási napján működik.

Kisduna infó