Hi-Tech bemutató Vácott

0
388

hi_techTisztelt Kutatók, Fejlesztők, Gyártók!

A váci Klebelsberg Kultúrkör   szervezésében október 15/16-án  Vácott magyar HI-TECH bemutatót szeretnénk szervezni, melyet a város vezetése – polgármesterünkkel az élen –  is támogat.

Kultúrkörünk eddig műszaki és természettudományos ismeretterjesztő előadásokat szervezett, melyekre világszínvonalon álló magyar mérnököket, kutatókat hívtunk meg. /lsd.  eddigi programok, az előadások videofelvételei : http://vaciprogramok.blogspot.com /

Meggyőződésünk, hogy a magyarság felemelkedéséhez, a morális/gazdasági válságból kivezető út a klebelsbergi modell. (gróf Klebelsberg Kunó halála előtt a kultusz tárca  15%-al részesült a nemzeti költségvetésből ! , amikor a mindenkori kormányok annyira büszkék a magyar szürkeállományra, a magyar Nobel-díjasainkra, akkor indirekt Klebelsberg munkásságát dícsérik.)

A váci főtéren, a Duna-parton azon magyar hi-tech(űrtechnológia, biotechnológia,alternatív energia felhasználáson alapuló járművek/ gépek/berendezések, anyagtudomány, robotika,…?)

-fejlesztések
-prototípusok
-termékek
-gyártók

szerepelnének ,  melyek nemzetünk  felemelkedéséhez érzésünk szerint hozzá járulnak/hozzá fognak járulni -hosszabb ideig tartó posteres bemutatások lehetőségeiről a művelődési ház, ill. múzeumok, helyi iskolák szervezőivel  és mellette a helyi és országos  médiával most indulnak a tárgyalások.

Fő célunk a működő modellek/prototípusok bemutatása, de ha ez technikailag nem biztosítható, akkor posteres/multimediás  bemutatást/ismertetést is elfogadunk.

Fejlesztéseik, termékeik bemutatására szeretettel meghívjuk Önöket is, illetve az Önök által erre a kiállításra/bemutatóra érdemesnek tartott termékeket, projekteket.

A szervezés részéről a következő paraméterekre, adatokra  lenne szükségünk:

– statikus ? / jármű ?
– mekkora alapterület szükséges hozzá (itt csak a tárgy méreteit adjuk meg)
– külső áramforrást igényel (ha igen hány W, kW)
– ha működés közben is bemutatják szükséges-e valamiféle biztonsági intézkedés betartása ?

szeretettel is tisztelettel,

Gulyás Gábor
váci Klebelsberg Kultúrkör