Börzsönyi barokk napok

0
383

barokkSzervezőként, a Consort Zenei Alapítvány nevében szeretettel köszöntöm új és visszatérő vendégeinket a VIII. Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztiválon!

 

 

Nyolcadik évéhez érkezett fesztiválunk idén is különleges, több évszázad zenéjét átívelő műsorral, változatos előadói apparátusú koncertekkel, és ? ahogy az a rendezvény alapeszméjéből is következik ? gyönyörű helyszínekkel várja közönségét. A program az előző évekhez képest még gazdagabb lesz: 5 napon át 7 helyszínen 6 koncertre, valamint a már hagyományos eseménynek mondható ?barokk misére? kerül sor. Fellépőink között a fesztivál ?házigazdáinak? is tekinthető Sebastian Consorton és a Sonora Hungarica Consorton kívül ott lesz többek között Spányi Miklós, Ábrahám Márta és a Voces ?quales is, és ismét szabadtéri, fáklyafény melletti estet ad Buda Ádám énekmondó, aki 2004?ben, az akkor még Nógrádi Barokk Napoknak nevezett első fesztiválunkon működött közre.

 

Ez az est, amely a fesztivál egyik új helyszínén, a Verőce mellett fekvő erdei üdülőövezetben, Magyarkúton kerül megrendezésre fáklyafény mellett, a gyermekek számára is igazán izgalmas és érdekes élményt nyújt majd, ezért ezt a programunkat családok számára is különösen ajánljuk. Szintén új helyszínünk lesz Verőce, a Dunakanyar egyik legszebb települése, amelynek barokk katolikus temploma ad majd helyet fesztiválunk záróhangversenyének. Az idei évtől elindítottuk oldalunkat a Facebook közösségi portálon is: itt közöljük ezentúl a fesztivállal kapcsolatos aktualitásokat.

 

A fesztivál szervezőiként évről évre, így idén is, számos új ötlet és kisebb?nagyobb változtatás jut eszünkbe, amellyel még jobbá, élvezetesebbé tehetjük a programot és egyre gördülékenyebbé a szervezést. Reméljük, hogy így Önöknek is minden évben még nagyobb élményt jelent a Börzsöny Barokk Napok!

 

Lachegyi Imre, furulyaművész, művészeti vezető