Köszönd meg a bácsiknak!

0
686

Gerg_a_buszonSokféle értelmezése van ennek az egész árvízi helyzetnek ? a gyerekek szemszögéből még nem írtak róla ? legalábbis a Kisdunán nem. Sokféle értelmezése van ennek az egész árvízi helyzetnek ? a gyerekek szemszögéből még nem írtak róla ? legalábbis a Kisdunán nem.

Gerg_a_buszon

A csendes készülődést, a homokzsákhalmokat figyelő gyerekek egyre kerekebb szemeket meresztettek, mikor arra hívták fel a nagyok a figyelmüket, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa, mi lesz itt még? most jön csak a java stb. A legtöbben el sem tudták képzelni, tulajdonképpen mi is jöhet még, tán még a felnőttek egy része sem.

Kíváncsisággal vegyes aggodalom következett ? csak gyűltek, gyűltek a homokzsákok, ment a lapátolás gőzerővel, és vagy Apa, vagy a szomszéd bácsi, de valaki az ismerősök közül biztosan ott volt segíteni. Anya szendvicset készített, vagy sütit sütött, mert egyre több idegen jött – a tűzoltóságtól, katasztrófavédelemtől ? és bizony elfogyott minden falat. Nagymama lángossal igyekezett az éhet csillapítani ? micsoda illat terjengett az utcájukban!

 

De rémület nem volt. Mindenki tette a dolgát. Gréti néni is segített pakolni, nem volt most gond, hogy sáros lett a cipője ? pedig máskor de figyel ilyenekre ? meg Csilla néni is tartotta a zsákot Jocónak. Ment a mérgelődés néha, ha elfogyott a homok, persze, meg ha bizonytalanok voltak, hová is menjen a következő adag zsák, meg akkor is, mikor a gyerekek a lábuk alatt tipródtak, de hát ők is részt akartak venni ebben az egészben.

 

Egyik nap egy ismerősöm levitte pár percre a fiamat a gát közelébe? Három napig mást sem hallottam? Amikor a fiammal a bolt felé sétáltunk tegnap reggel, felkéredzkedett a buszra szétnézni ? az ám az igazi kaland? Mindent megnézhetett és csókolommal köszönt a sofőrnek?

 

Úgy gondolom, páratlan alkalom egy ilyen helyzet (minden szörnyűsége ellenére!) arra, hogy a fiatalabbak is lássák azt az összefogást, jószándékot, amely a hétköznapokban bizony kicsit rejtve marad.

 

AZ ÁRVÍZZEL KAPCSOLATOS ÖSSZES CIKKÜNK ELÉRHETŐ ITT!