Nyáron a gyerek

0
366

PY032092Unatkozik. Tetszik, nem tetszik, ennek az évszaknak megannyi szépsége mellett nekünk felnőtteknek adatik meg az a feladat, hogy gyermekeink idejének  – legalábbis egy részére ? elfoglaltságot találjunk.

 

 

 

Amennyiben a kert, a szomszéd gyerekek, apa, anya, tesók és nagyszülők nem jelentenek kihívást (úgy unatkozom?), elkezdődik az ötletelés ? saját idegrendszerünk, no és a családi béke kedvéért is.

 

Kalandként fogható fel a bevásárlás is, ha összeköthető egy kis játszóterezéssel, pár hét múlva talán Duna-parti sétával, pancsolással. Alkalmanként egy váci sétával is (melyet most a Magosfa alapítvány ugyancsak színessé tesz, érdemes kipróbálni). Ott a Főtér a maga fagyi kínálatával, édesszájúaknak egy-két süti is becsúszik? Meg lehet nézni az Értéktárat is, hiszen egy-egy kiállítás mindig jól jön nyáron ? természetesen nem csak azért, mert ott jó hűvös van.

 

A jó hagyományos szappanbuborék fújás mindig siker:


Magunk is készíthetünk alapanyagot a folyadékhoz:
Vízet mosogatószerrel vagy gyermeksamponnal keverjünk el, majd tegyünk hozzá kevés (1dl) glicerint hogy ne pattanjon szét rögtön a buborék.


Ha mégis otthon ragadunk, mert túl sok a gyerek, vagy nem tudjuk megszervezni, vagy már pont a hócipőnk is? akkor íme néhány remek ötlet :


otthonkommando.blog.hu

 

És azoknak, akik további ötletekre is éhesek (angol nyelvű honlapok):

 

kidspot.com

ehow.com

netmums.com