Rock the Night, Dunakanyar!

0
1197

Zsííííírcsászárság lesz Kismaroson március 28-án este héttől. Ennek oka, hogy egy olyan, nagyhírű zenekar teszi tiszteletét a község művelődési házában, mint a Pataky Művek, az eddás Pataky Attila fiának csapata. Vendégként hozzájuk csatlakozik a Torzo, valamint az idén huszonkét éves, a Dunakanyarban sokak által és régóta ismert Randa-Lear. Alább azt boncolgatjuk, miért érdemes jegyet váltani a bulira. Elöljáróban annyit (meglepetééés!): a zenekarok miatt.

 

Randa-Lear

randalear2

Randa Lear

A Randa-Lear 1993 februárjában alakult a Szalai Zoltán (ének, basszusgitár), Marafkó Márk (gitár), Bolyán Csaba (dob) összeállításban Nagymaroson. Hobbizenekarként indult és ez mára sem változott, ám ennek ellenére rengeteg koncertet adtak „itt is, ott is, kicsiben is, nagyban is”, ahogy Szalai Zoli mondja. Zenéjük a blues – blues-rock – klasszikus rock vonalon mozog, előadásaik fényét rendszerint poénok garmadával lövik még magasabbra. A repertoárt néhány éven át David Balazic színesítette szájharmonikásként, manapság pedig Nagy Gábor gitárossal kiegészülve szórakoztatják a nagyérdeműt.

 

A Randa-Lear elérhető a facebookon is: facebook.com/randalear.egyuttes

 

Így muzsikál a Randa-Lear:

 

Torzo 

torzo2 torzo

Egy bizonyos TerraLuna nevű formációból jött létre az est második fellépője, a Torzo. Abból a TerraLunából, amelyben a kezdetekkor, még a 2000-es évek elején, a Pataky Művek jelenlegi basszerosa, Tommy is nyomult. A TerraLuna személyi állományát illetően több változás is végigsöpört a bandán, mire kialakult a mostani felállás. Ez viszont már nem TerraLuna, hanem Torzo. Az eredeti stílus, amely talán grunge-nak volt nevezhető, kissé visszaszorult, de megmaradt a rockos alap, amely kiegészült némi elektronikus hatással. Nem mellékes, hogy az énekes-gitárosi posztot az egykori Tirpunkból ismert Borsics Jocó vette át. „Hosszú-hosszú előkészület, stúdió, keverés, szöszmötölés után végre elkészült a második EP-nk, ami egy korszak lezárását és egy új megnyitását jelképezi.” – írják facebook oldalukon. A Torzo ma: Almási Tamás (Thomas Gróff Almássy) – dob, Borsics Jócó – ének, gitár, Néder László (Latskow Von Näder) – oszcillátorok, gitár, kütyük, valamint dr. Simonyi Titusz – basszusgitár.

 

Facebookon: facebook.com/torzozenekar

A Torzo új EP-je itt hallgatható meg: torzo.bandcamp.com/album/f-ligember

 

Pataky Művek

pataky2 Pataky1

Pataky Gergely (ének), Kiss Barna (gitár), Tommy (basszusgitár), Balázs Nándi (billentyű) és Németh-Szabó Tamás (dob) alkotják a zenekart, amely minden bizonnyal felteszi a koronát arra a március végi szombat estére. Magukról így vallanak:

„A Pataky Művek zenekar az EDDA Művek örökségével és folyamatosan készülő saját dalaival a klasszikus értelemben vett igényes magyar rockzenei vonalat képviseli. A zenekar énekese Pataky Gergő, aki vérében hordozza az édesapjától (Pataky Attila) átmentett energiát, szeretetet és küzdeni akarást.  A Pataky Művek első koncertje 2011.05.20-án volt Tornalján (SK), s azóta az EDDA Művekkel közös turnék keretében járják Magyarországot, Erdélyt és a Felvidéket. A csapat öt olyan rockzenészből áll, akik együtt akarják megmutatni, hogy hisznek a közös zenélés örömében és a rockzene elsöprő erejében.”

 

Itt lehet tetszikelni őket az arckönyvben: facebook.com/patakymuvek

 

És egy kis Pataky rock:

Mindent összevetve igen izgalmas (egész) este elé nézünk március 28-án a Kismarosi Művelődési Házban, ahol a lazulni vágyók tápanyag- és folyadékpótlását természetesen büfé biztosítja majd. A jegyet pedig érdemes előre megvenni, mert úgy csak 1000 forintba kerül, míg a helyszínen 1500-ba.

Szóval űűűberkirályság lesz. Vagy zsííííírcsászárt írtunk az elején?

patakymuvek_plakat_kismaros_vegleges_nagy