101 tipp fiúknak

0
1089

mcnab_konyvKönyvajánló: Chris McNab, 101 tipp fiúknak – Túlélés a természetben

 

Remek kézikönyv minden korosztálynak. Mai világunkban különösen fontosnak tartom, hogy közelebb kerüljünk újra a természethez. A vadászösztön, mely azért még mindig kódoltnak tűnik bármelyik férfiembernél, boldogan működik, ha sor kerül rá.

Akik erős, edzett fiúkat szeretnének nevelni, azoknak ne hiányozzon ez a könyv a gyerekeik könyvespolcáról. Könnyen elsajátíthatók belőle azok a túlélési technikák, amelyekkel, ha ritkán is, de találkozhatunk. Ráadásul megtörtént esetekkel találkozhatunk a könyv lapjain, bemutatja olyan  szerencsés embereknek a megmenekülését, akik reményt vesztett helyzetből is képesek voltak kivágni magukat.

Néhány példa: menedékkészítés, ehető növények azonosítása, sebek ellátása, tájékozódás a természetben. Talán van még rajtam kívül más is, aki emlékszik arra a kislányra, aki úgy menekült meg a szörnyűséges cunamitól, hogy emlékezett arra, mit is jelent, ha a tenger hirtelen visszahúzódik. Szóval, a lányok szintén tanulhatnak belőle. Jómagam is ugyancsak élvezettel lapozgattam.

A könyvet kiadja. a Pannon-Literatúra Kft.

Tel: 59/322-555

www.pannon-literatura.hu

vgy