Farsangoló kicsit másképp

0
2021

busob

Eljött a farsangolások időszaka. Már nagyon vártuk. Nemcsak azért, mert a gyerekek jobbnál jobb, naponta váltogatott jelmezeket találnak ki maguknak, ezzel őrületbe kergetve szüleiket, hanem mert ilyenkor az ember kezdi azt hinni, már csak egy ugrás és itt hagyjuk a hideget. Kisfiam meg is kérdezte minap, hogy igaz-e, hogy a farsangolással elűzzük a telet, és végre helyébe léphet a tavasz.

Ekkor jutott eszembe, hogy pár éve Rita barátnőmmel a farsangra dekorációnak, majd otthon a gyerekekkel is, nekiültünk egy hideg széllel bélelt hétvégén, a jó meleg kandalló tüze mellett, és rémisztőbbnél rémisztőbb pofákat készítettünk, hogy végre jól elzavarjuk a hideget és persze közben jókat szórakoztunk.

 

busob


Gyorsan leporoltam hát akkor készült fotóinkat, és szerencsére megtaláltam a már régi ismerős arcokat, hátha megint kedvet kapunk újabb vicsorgó, télűzőket varázsolni a kartonokból. Persze a gyerekek legnagyobb örömére.

Bár a busó készítés és busójárás nem sváb népszokás, egy kis otthoni mókázásra a gyerekekkel igazán csábító ebben a nagy hidegben. Nem kell más hozzá, mint pár kartondoboz, színes lapok vagy fóliák illetve minden, ami a fantáziánkból kitelik,  mi például kenderkócot vízszerelő barátunktól kértünk…

Fotó: Stummer Judit