A Család napja

0
395
km-kistersegiTabor07-06-28_8314_01_f-neubauerKedves Barátaink!

Szeretettel hívunk minden családos és nem családos, hívő és nem hívő, fiatal és már nem annyira fiatal vácit és nem vácit április 2-án a Piarista Gimnáziumba a CSALÁD napjára!

Célunk az, hogy bemutassuk, hogy CSALÁDBAN ÉLNI JÓ! Hogy bármennyi nehézséggel  és áldozattal jár is, megéri küzdeni, mert csodás ajándékokat tartogat szülők és gyermekek számára egy egész életen át! Ezekről az ajándékokról és nehézségekről szeretnénk beszélni és beszélgetni tabukat félretéve. Remek előadásokat hallgathatnak ismert és kevésbé ismert emberektől, akiben egy a közös: vallják, hogy a CSALÁD: ÉRTÉK. Őszintén mesél nekünk többek között Ókovács Szilveszter (a Duna TV igazgatója) és felesége, valamint Levente Péter és felesége, Döbrentey Ildikó, és több kevésbé ismert családos ember.

Gyermekeiket sem kell otthon hagyniuk, mert őket a cserkészek foglalják le érdekesebbnél érdekesebb foglalkozásokkal: mozgás, kreativitás, és a legkisebbeknek gyerekvigyázást, zenebölcsit szervezünk!

A rendezvényt a váci katolikus családos közösségek szervezik minden hívő és nem hívő számára, különös szeretettel várva protestáns testvéreinket is!

Részletes programunk: (megtekinthető a www.csaladeve.hu honlapon is.

9.00 Ünnepélyes megnyitó: Dr Beer Miklós váci megyés püspök és Fördős Attila Vác polgármestere.

9.30 Ókovács Szilveszter (a Duna TV igazgatója) és felesége a családról és annak aktuális kihívásairól beszél személyes hangnemben.

10.30 Abai Tibor és Zsuzsi (Schönstatt családmozgalom): Itt – azaz otthonunk légköre.

“Azért vagyunk a világon, hogy otthon legyünk benne” – írja Tamási Áron. Hol találunk otthonra? Mi határozza meg otthonunk légkörét? Mit tehetünk azért, hogy jó legyen otthon nekünk, a gyerekeinknek és minden hozzánk betérőnek?

11.30 Berszán Ferenc és Simon Éva (Schönstatt családmozgalom): A pénz és a XXI. század technikai vívmányainak megszentelése.

Egyszer azt hallottuk valahol, hogy ha az Ördög konferenciát tartott volna arról, hogy hogyan is tehetné a világot rosszabbá, akkor arra jutott volna, hogy nem kell egyebet tennie, csak elvenni az emberek idejét. Így ugyanis nem tud a mai ember Istennel, házastársával vagy gyermekeivel való kapcsolatán dolgozni, eltávolodik tőlük. Így tehát olyan eszközöket katunk – pénz, számítógép, TV, internet – amelyek elveszik az óvatlan ember idejét. Beszélgessünk arról, hogy miképpen lehet ezeket úgy használni, hogy azok kapcsolatainkat építsék, és hogyan lehet erre gyermekeinket is megtanítani.

12.30-14.00 ebédszünet (gulyásleves)

A szünetben beszélgetni lehet gyermekpszichológusokkal.

14.00 Gloviczky Eszter: A szexualitás, szerelem, hűség és hűtlenség molekulái.

Hogyan is néz ki molekuláiban a holtomiglan-holtodiglan? Hogyan irányítanak bennünket a hormonjaink? Mit tehetünk ebben a molekulárisan irányított belső háborúban, hogy megnyerjük a csatát? Biokémiai válaszok orvosi szemmel, a Teremtő logikájába és tervébe helyezve.

15.00 nyereménysorsolás felnőtteknek (Váci szolgáltatók által felajánlott, az egész család által használható értékes nyeremények pl. fitness-bérletek, uszodabelépők, sóbarlang-bérletek, bőrgyógyászati szűrés, magazin-előfizetés stb.).

15.30-19.00 Levente Péter és felesége, Döbrentey Ildikó.

Mit is mondhat nekünk egy éretlen felnőtt, önképző társaslény (Levente Péter) és egy író, aki egyben mese- és házasságtitoknok (Döbrentey Ildikó)? Magával ragadó előadást hallgathatnak az élet legfontosabb dolgairól, titkairól külön teremben a felnőttek, és külön kamasz korú gyermekeik (12-20 éves korig).

Az előadások félidejében pedig a kamaszok számára is kisorsolunk néhány csábító ajándékot (pl. gokart-meneteket, pizzázást).
.
Belépődíjat nem szedünk, de adományokat elfogadunk a szervezés költségeinek fedezésére.

Szeretettel üdvözlik: a váci Család Éve Szervezői