Kismarosi Művház program mozaik

0
532
Svb_nek_s_tnctallkoz21_fot_Aradi_SzilveszterA Kismarosi Művház további áprilisi programjai, és egy kis májusi kitekintés…

HOZD EL A MEGÚNT, KINŐTT VAGY CSAK NEM HASZNÁLT BÉBI- ÉS GYEREKRUHÁKAT, JÁTÉKOKAT. 9-11 ÓRA KÖZÖTT VÁRUNK MINDENKIT, HELYPÉNZ NINCS!

BUSZOS KIRÁNDULÁS MEZŐKÖVESDRE, HÚSVÉT HÉTFŐN. INDULÁS KISMAROSRÓL VAGY VÁCRÓL VÁROSNÉZÉS, FÜRDŐZÉS IDEGENVEZETÉSSEL. RÉSZVÉTELI DÍJ:3200,-/FŐ. JELENTKEZNI LEHET A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN BURIK ÉVINÉL.

GARAMI MÁRIA VEZETÉSÉVEL MINDEN KEDDEN 17.30 ÓRAI KEZDETTEL, FESTÉSZET, GRAFIKA.

zumba

JÁTÉKOS TUDOMÁNY, A FIZIKA CSODÁI

2011 MÁJUS 16-21-ig kerül megrendezésre egy rendkívül érdekes interaktív kiállítás. Játékos tudomány -A fizika csodái címmel.

Korunk egyik nagy problémája hogy egyre kevesebb fiatal választ természettudományos pályát. Aggodalomra ad okot hogy honnan kerülnek majd ki, s kik lesznek a jövő tudósai, oktatói, feltalálói. Hogyan és miként kaphatnának kedvet jövőbeli pályájukhoz a mai fiatalok.

Tény hogy a mai fizikatanárok, és fizikával foglalkozó tudósok jelentős része a kiállításon látható anyaghoz hasonló különös játékos eszközökön és kísérleteken keresztül ismerkedett meg mai foglalkozása tárgyával.

Lásd! Halld! Tapintsd! Szagold! Érezd!
Elmés játékok a tudomány tárházából, kicsiknek és nagyoknak.

Kiállítás anyaga öt részre különül:

1.Érdekes fizikai jelenségeket játékosan bemutató eszközök. (gravitáció, fény, hang, elektromosság, mágnesesség stb.)
2. Ügyességet, gyorsaságot, koncentrációt próbára tevő eszközök.
3. Illúziók galériája.
4. Ördöglakatok és logikai játékok.
5. Otthon saját kezűleg elkészíthető kísérletek bemutatója.

2005, a fizika éve alkalmából jött létre e kiállítás.

Öveges professzor megvalósult álma jelentkezik itt utazó formában. Egy science múzeum, ahol a természet törvényei, és jelennek meg szokatlan, látványos módon. Fontos, hogy nemcsak bemutatja ezeket, a jelenségeket, hanem meg is magyarázza. Itt megelevenednek a természeti törvények és játékos formában bukkannak elő, miközben a kiállított eszközöket a látogatók saját maguk működtetik. A legkisebbektől a középiskolásokig mindenki talál itt számos, de a felnőttek is nagy örömmel feledkeznek bele az eszközökkel való kísérletezésbe..

A környezetismeret fizika kémia és biológia órák tanulók számára legizgalmasabb része a kísérletezés .A tanórai kísérletek viszont még mindig nagyrészt a katedrán folynak. Nálunk viszont kézzelfoghatóvá válik a tudomány és mindenki kedvére játszhat a kiállítás több mint 50 eszközével.

A humán beállítottságúak is nagy érdeklődéssel tekinthetik meg a kiállítást, hisz a képletek és számítások nélkül ismerkedünk a tudománnyal, ami igazán fontos itt az a felszabadult játék öröme, ami nem csak a gyerekeknek, hanem az idelátogató felnőttek számára is vonzó. Az anyag nagy részéhez fűződik valamilyen érdekes feladat, különböző útvonalakat járhatunk be közöttük.
A kiállítás iskolai tanórák kiegészítéseként is megtekinthető. Sok iskola él a kínálkozó lehetőséggel és a tart helyszínen alsós és felsős tanulóinak rendhagyó környezetismeret, vagy fizikaórát.

A mai nehéz gazdasági helyzet miatt az ország más vidékein lévő kiállítások egyre több érdeklődő számára elérhetetlenné válnak. Ragadja meg az alkalmat, hisz helybe megyünk rendkívül kedvezményes 350,-belépővel (Pedagógusoknak ingyenes.)

Honlap cím: www.jatekostudomany.hu
Helyszín: Kismaros – KISMAROSI MŰVELŐDÉSI HÁZ
Jegyinformáció: 350,-/FŐ

Természetgyógyász előadás
május 4., szerda | 17:00 óra | egészség | Kismaros

A szervezet tisztítása, vizeletterápia, a víz gyógyító ereje, jódhiány, az almaecet, a természetes antibiotikumok, a hidrogén-peroxid, az eltitkolt gyógyszerek, a petróleum-sokféle betegség gyógyítója. Kovács József előadása. Az előadás közben és utána lehetőség lesz az egészséggel kapcsolatos egyéni kérdések, problémák megbeszélésére, tanácsadásra, kedvezményes könyvvásárlásra.
Helyszín: Kismaros – Kismarosi Művelődési Ház

NAKE KIÁLLÍTÁS
május 4., szerda – május 29., vasárnap | 09:00 óra | kulturális | Kismaros
A NAGYMAROSI KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYESÜLET MINDEN ÉV TAVASZÁN ELHOZZA HOZZÁNK IS LEGÚJABB ALKOTÁSAIT. 4 HÉTIG LESZ MEGTEKINTHETŐ A KIÁLLÍTÁS, MINDENKIT VÁRUNK SZERETETTEL!
Helyszín: Kismaros – KISMAROSI MŰVELŐDÉSI HÁZ

Kisduna infó