Gyermeknap 2011

0
444
gynap11KGSose gondoltam volna, hogy emlékszik még bárki arra, hogy a kismarosi gyereknapok ötletadója és elindítója a Faluvédő Egylet volt. De felidézte valaki, amikor azt számolgattuk, hogy hány éve is tart a májusi rendezvény. Ha jól körülnéznék a fényképeim között, biztosan találnék olyan képet például, ahol zenés tornára mozdultak meg a családok, vagy ahol az akkori faluvezető irányításával célbadobó verseny zajlik az egyik asztalnál, úgy a 90-es évek legeslegelején.

A gyereknapot régóta már a szülők rendezik, helyi vállalkozók támogatásával. Megszokott rutinnal, sikeresen. Örömmel konstatáltuk, hogy a zene némileg megszelídült, a korosztályhoz jobban igazodott.

 

gynap2KGgynap1KG

gynap4KG

gynap3KG

 

A szombati rendezvényen a Kisduna újság, a Kismarosi Faluvédő Egylet és a Mátyásfa Környezetvédő Egyesület közös sátor alatt jelentek meg. A gyerekek köveket festhettek, madárhangokat ismerhettek fel, erejüket fitogtathatták régi újságok emelgetésével. Komoly feladatok elé álltak a felnőttek is ? köztük, mint a kép is tanúsítja,  a Szülői Munkaközösség vezetője, – amikor kiszámították a saját ökológiai lábnyomukat.

 

gynap5KGgynap7KG

gynap6KGgynap9KG

Élvezettel kóstolták a gyerekek Marosi Málna házi sportszeletét, amihez mindjárt megkapták a receptjét, hogy otthon ki lehessen próbálni. Pillanatokon belül kirakták a cserkészek által megfestett aluljáróról készült puzzlét.

 

gynap8KGgynap10KG

gynap11KG

gynap12KGgynap13KG

A falu két remek háziasszonya Sárkány Gyuláné, Klári és Andresz Györgyné, Zsuzsi ? igen, a képviselőasszony! ? fáradhatatlanul sütötték a lángost is. A jól bevált versenyek sem maradtak ki, a megszokott önkéntesekkel, valamint az óvoda és iskola dolgozóival. Sokat segített a programok lebonyolításában, a helyszín biztosításában Pálmai Attila képviselő is, aki otthonosan mozgott itt, hiszen a sportcsarnok gondnoka.

gynap15KGgynap14KG

Jó volt látni a sok kisgyerekes családot. Még az idő is kegyes volt hozzánk, elvonultak a sötét fellegek. Köszönjük mindenkinek, akinek fontos volt ez a nap, és valamilyen formában közreműködött a rendezvény megszervezésében! A hivatalos fórumokon nyilván megjelennek majd a gyereknap támogatói is. Bár nevüket mi nem ismerjük, de jó tudni, hogy ez a nemes szokás megmaradt a vállalkozók körében.

 

A jókedvű szombat délután fotóit készítette Kovács Gabriella , az élményeit és tapasztalatait lejegyezte: Végvári Györgyi