Rumini, a hajósinas

1
430
rumini_borito2011 nálunk Rumini éve volt. A gyerekekkel fölfedeztük Berg Judit kiváló könyvsorozatát, és ?megfertőztük? vele a baráti családokat is. Annyira megtetszett a történet, hogy az esti meséléseknél férjemmel komoly vita alakult ki, hogy melyikünk olvasson, és ha egyikünk nem lehetett ott, akkor később elmeséltük egymásnak, hogy mi történt abban az epizódban.

A történet egy kisegérről, Ruminiről szól, aki elszegődik hajósinasnak a Szélkirálynő nevű tengerjáró kereskedőhajóra, és a hajóutak során izgalmas kalandokba keveredik. Társaival az utazások során távoli, ismeretlen szigetekre, országokba tévednek, és sokszor veszélyes helyzetekben kell helytállnia legjobb barátaival, Balikóval és később Galléros Fecóval.

 

A történetek 6 éves kortól már élvezhetőek, de 8-10 éves gyerekeknek már önálló olvasásra is javasolható főleg fiúknak, vagy fiús kislányoknak. Eddig öt kötet jelent meg, mi már mindegyiken túl vagyunk. Nem tudom, hogy az írónő tervez-e folyatatást, de addig is a Rumini-függőknek ajánlom a könyv színpadi változatát, amit decembertől a Magyar Színházban játszanak. Az is nnnagyon jó!

 

www.magyarszinhaz.hu


Kunos Viktória