Utolsó pofon a télnek

0
611

01k_01Megint esett a hó. Valahogy ez a tél idén nem akar megszűnni. Arra gondoltam javaslok egy megfázás elleni gyógyteát, mert már annyira várja mindenki a tavaszt, hogy az első napsugarakkal ledobjuk majd kabátjainkat, és akkor elkelhet egy “gyors-segély – a meghűlés ellen”.


Megint esett a hó. Valahogy ez a tél idén nem akar megszűnni. Arra gondoltam javaslok egy megfázás elleni gyógyteát, mert már annyira várja mindenki a tavaszt, hogy az első napsugarakkal ledobjuk majd kabátjainkat, és akkor elkelhet egy “gyors-segély – a meghűlés ellen”.

01k
Csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, gyömbér – Fotók: Bernáth György

Hozzávalók:
-2 egész csillagánizs
-1 rúd fahéj
– 1 teáskanálnyi szegfűszeg
-1 hüvelykujjnyi gyömbér. Érdemes ezzel a mennyiséggel kezdeni, a gyömbérnek elég intenzív az íze. De minél többet reszelünk belőle, annál hatásosabb lesz.

02k

Elkészítése:
Felteszünk 1/2 liter vizet forrni. Közben lehámozzuk a gyömbért és belereszeljük a vízbe. Ez után beledobjuk a csillagánizst, fahéjat, szegfűszeget. Hagyjuk forrni legalább 15 percig. Miután levettük a tűzről, hagyjuk az összetevőkkel együtt visszahűlni kb. 60 oC-ra. Ekkor leszűrjük és ízlés szerint belefacsarhatunk egy fél citromot, valamint mézzel ízesíthetjük.

03k

Akár élvezeti teaként is fogyasztható, de meghűlés estén fogyasszunk belőle legalább napi 3 csészével.

Próbálják ki! Nagyon hatékony!

Világ-Virág
Fotók: Bernáth György

Ha már az ánizsnál tartunk, álljon itt az ánizsos tallér receptje is, Marschall Katalin tollából. Az elegáns süteményes könyvet – melynek lapjai itt képként jelennek meg,  – az Arcus Kiadó adta ki.

Katalint  személyesen nem ismerem, de nagyon tetszett a recept, amely a Mária Rádió receptpályázatán első helyezést ért el. A sütemény ugyan karácsonyi körítést kapott, de szerintem bármikor megsüthető, ha valakinek gusztusa támad rá.

Marosi Málna
suti_13

suti_14

Kapcsolódó:
www. vilag-virag.hu