Most aztán tényleg elég volt a télből! Mit képzel ez az idő! Legalább a konyhában legyen tavasz, süssünk tavaszi szeletet. Ha jól emlékszem, Zebegényből érkezett hozzánk ez a recept.
Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20+28 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 10 dkg liszt, fél sütőpor, 6 tojás. A vajat kikeverjük porcukorral, majd belekeverjük a diót, a lisztet és a sütőport, végül a 6 tojás felvert habját. Közepes méretű tepsiben lassú tűznél sütjük, mint általában a vajas piskótákat. Míg sül, kikeverjük tojások sárgáját 28 dkg porcukorral, majd azon forrón a kisült tésztára öntjük. Mire kihűl, addig a teteje is megszilárdul.
Karcsú, hosszúkás szeletekre vágjuk ezt mutatós, finom, és nagyon egyszerű süteményt.
Mindenkinek szép húsvétot kívánok!