Árvízi öntött kifli

0
728

kifliTele van a falu most életerős férfiakkal, akik tényleg legények a gáton. Folyamatosan érkezik a szendvics, a sütemény, a csokoládé, hiszen az édességet ilyenkor mindenki kívánja.

Olyan süteményt sütöttem, amiről reméltem, hogy vélhetően ízleni is fog, és nem csak a fél fogára elég a férfiembernek. Ez pedig a kifli, vagy kalácskoch. Vettem hozzá 60 db kiflit, 10 tojást, 3 liter tejet, kb. fél kg cukrot, vaníliát, citromhéjat. A tojásokat egyben habosítom föl a cukorral, és felöntöm a tejjel, beleteszem a vaníliát és a reszelt citromot. Az alapot összevágom, és kivajazott tepsibe karikázom, majd ráöntöm a tojásos keveréket. (4 tepsi telt meg vele) Hagyom, hogy jól beszívja, majd a tetejére farigcsálok 1 darab vajat. Jó meleg sütőben megsütöm, ha langyosra hűlt, emberes szeleteket vágok belőle, és porcukorral megszórom.

 

Nem haragszik meg a sütés előtt beleszórt mazsolára, aszalt gyümölcsre vagy egyéb ilyesmire sem. Fogyasztható lekvárral, befőttel, kompóttal, ki mit szeret. Zsuzsi szilvalekvárral kínálta, egy morzsa sok, annyi sem maradt belőle.

Marosi Málna