XI. Börzsönyi barokk napok

0
451

barokkA XI. Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivál keretében az idén három hangversenyből álló sorozat lesz, visszatérő és új előadókkal, régi és új helyszíneken, de továbbra is változatlanul magas művészi színvonalon, izgalmas programokkal, csodálatos börzsönyi tájakon várva a közönséget!

Az első este a kismarosi ciszterci apácák apátsági templomába hívjuk a zeneszerető érdeklődőket, ahol barokk concertó-estet hallgathatnak meg a héttagúvá bővült Sebastian Consort előadásában, Lachegyi Imre és Dinyés Soma irányításával.

A második koncertre új helyszínen, a verőcei református templomban kerül sor, új előadókkal: a nemzetközi elismertségű művészházaspár, Rohmann Ditta cselló- és Fassang László orgonaművész (aki ezúttal csembalózni fog) ad barokk kamarazenei koncertet.

A harmadik, egyben utolsó hangverseny műsorát pedig a fesztiválunk történetében már régóta jelen lévő Philipp György és énekesei alkotta „Á la cARTe”, valamint Lachegyi Imre, Klenyán Csaba és további hangszeres előadók által megszólaltatott középkori és reneszánsz „kódexzenék” és ezeket összekötő improvizatív részek alkotják, amely a fesztiválunkban már többször megjelent kortárs – régi párhuzamra épít.

A fesztivál programjaira a belépés ingyenes, adományokat a következő fesztivál szervezésére köszönettel elfogadunk.

pic_kismaros_ciszterci
A ciszterci apátsági templom (fotó: Fekete István)
28. csütörtök, 18:00
Kismaros,
ciszterci apátsági templom
Sebastian Consort
Barokk concertók
29. péntek, 18:00
Verőce,
református templom
Rohmann Ditta és Fassang László
Barokk kamarazene
30. szombat, 18:00
Szokolya,
református templom
Á la cARTe
500 éves kortársaink