Fájdalmas búcsú Dr. Máthé Zoltántól

0
458

2009. március 21-én váratlanul elhagyott bennünket Dr. Máthé Zoltán. Orvos volt, olyan élet megszemélyesítője, amely a legközelebb áll az emberi élethez, ismeri keletkezésének biológiai tényeit, és olykor fájdalmas, váratlan viharait. EMBER volt, a viszontagságoknak maga is viselője.

Az orvos életét a megmentett életek minősítik. Sok beteg köszönheti neki életét és fölépülését. Az egyetemi tanulmányok befejezése után a Budapesti Orvostudományi Egyetem Fül-orr-gégészeti klinikáján kezdte pályáját, majd pályázat útján került a Nagykanizsai Kórház Fül-orr-gégészeti osztályára főorvosnak.

Mint minden orvos, ő is esküvel kötelezte magát hivatására a betegek meggyógyítására, bizalmuk megőrzésére. Betegeit legjobb tudása szerint, egyenlő figyelemmel, és gondossággal gyógyította. Mindig megfelelt a több mint kétezer éves, Hippokratész, ógörög orvos által leírt eskü szigorú követelményeinek.

Egy fakereszt jelzi élete korát, több mint nyolc évtizedet. Nyugodjon békében, a hazai föld könnyű kézzel ölelje magához. Emlékét híven őrizzük.

 

Dr. Rixer Gusztáv