Alaptészta: fél kg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2-3 kanál olívaolaj, só, pici cukor, 2-3 dl langyos víz. Az élesztőt fölfuttatom, és bedagasztom a többi hozzávalóval. Ne valami komplikált műveletre gondolj, csak, mint mikor jól összegyúrod a tésztát. Vigyázz, ne legyen túl lágy, a vizet óvatosan adagold! Ha jó meleg van, fél óra alatt szépen megkel. Öklömnyi gombócokat szakítok, vékony, kerek formát nyújtok belőle, és megkenem őket olajjal. Ebből az adagból 4-6 db pizza lesz.
Közben elkészítheted a feltéteket, itt aztán szabadon engedheted a fantáziádat. Két dolog nem maradhat el: a sajt és a paradicsom. Nyáron friss paradicsomot hagymával, paprikával, fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, sóval, olívaolajjal, kis cukorral összerottyantok, pürésítem. Ezzel kenem meg a pizzák tetejét, majd megpakolom, amivel csak akarom: sajttal, kolbásszal, vékonyra vágott szalonnával, darált hússal, párolt zöldséggel, kinek-kinek az ízlése szerint. A tetejére reszelt sajtot hintek.
Három titkát véltem fölfedezni a jó pizzának: a vékony tésztát, a forró sütőt és a jó kemencét. Sajnos ez utóbbival kevesen rendelkeznek, de a forró sütő elengedhetetlen. Gyorsan kell megsütni, így a tészta nem ázik el a tetejére pakolt finomságoktól.
Mire a pizza illata betölti a konyhát, már tálalhatod is. Ilyenkor télidőben forró tea vagy forralt bor lehet a kísérője.
Marosi Málna
Egyik gyorsreagálású kismarosi olvasónk küldte az alábbi – nyálelválasztást beserkentő- képet az otthon elkészült remekről…
Nos, nekem ilyen lett a Marosi Málna féle recept… lehet bátran próbálkozni, tényleg jó !!!