
Kellemesen csalódtam. Finom volt. Sógornőm-szerezte recept, egyszerű, és még az egészséges sütemény kategóriába is beleillik.
4 tojás sárgáját keverj ki 2 pohár cukorral, 1 deciliter tejszínnel vagy joghurttal, 1 és fél pohár olajjal, 2 pohár liszttel, 1 és fél pohár darált dióval, 2-3 közepes nagyságú reszelt sárgarépával, 2 kávéskanál szódabikarbónával, kis gyömbérrel, fahéjjal, reszelt citrommal és egy csipet sóval. Ha habosra keverted, add hozzá a tojások felvert habját és kivajazott formába öntve közepes lángon süsd meg.
Erzsike megkente pikáns lekvárral, a tetejére pedig csokoládémázat csorgatott, mert Benedek így szereti. Az eredeti recept viszont citrommázat ír, amit a következőképpen készíthetsz el: 2 evőkanál citromlevet melegíts meg, majd keverd össze 15 dkg porcukorral. – A boltban lehet kapni különféle ízesítésű poralakú mázakat, aki nem szeret kísérletezni, az bátran használhatja azokat is. – A kihűlt torta tetejét kend be vele, és kicsit várj, hogy megkössön. Nagyon finom narancslekvárral is, de középbe kenhetünk almalekvárt is.
A legközelebbi találkozáskor igazi meglepetéssel szolgálok. Márti nagyon sokat foglalkozik a medvehagyma elkészítésével, ő ígérte meg, hogy a Kisduna olvasóit is beavatja ennek a pompás, nemrég újra felfedezett fűszernövénynek a titkaiba. Már alig várom, mert a kertembe telepítettem néhány tövet, és most a legszebb a levele.
Marosi Málna