Ó, gyönyörűség?

0
383
HVQ1Fellépett a Harcsa Veronika Quartet Vácott 2011. március 25.-én a Madách Imre Művelődési Házban.

Felléptek: Harcsa Veronika – vokál, Blaho Attila- zongora, Oláh Zoltán – nagybőgő, Majtényi Zoltán – dob, és Gyémánt Bálint – gitár.

Hallottam már rádión is, meg persze rákerestem a Neten is, ki lehet ennek a varázslatos hangnak a tulajdonosa. S vannak csodák, nem kellett sokat várnom, hogy élőben is láthassam Harcsa Veronikát Vácott. Hallhatjuk őt a Fonográf-díjas Bin-Jip: Enter című lemezen is (közreműködik Harcsa Veronika, Kaltenecker Zsolt, Gyémánt Bálint, Andrew J.), most készülő lemeze a Harcsa Veronika Quartettel pedig májusban jelenik meg. Reméljük a jövőben viszontlátjuk a zenekart a Váci Világi Vigalom alkalmából.

 

HV2A rendkívüli koncerten hamar felpezsdült a hangulat – a közönség nagyon lelkesen reagált (taps, fütty, kurjongatás – szigorúan két szám közt), összességében úgy mondanám, a zenekar szinte lebegett, s mi, a közönség biztattuk őket: még feljebb, még! Persze aki ott volt ezen a fellépésen, tudhatja, volt oka annak, hogy miért nézegettünk felfelé, hiszen… De most néhány mondatban Harcsa Veronika írja le saját érzéseit e koncertről.

?Mindig izgalmas első ízben fellépni egy városban, és nagyon örültem, amiHV3kor megtudtam, hogy Vácott a Tavaszi Fesztivál programjában mutatkozhatunk be. Kíváncsian vártam a múlt pénteket, hiszen nem ismertük sem a koncerttermet, sem a váci közönséget. A jó előérzetem beigazolódott, igazi figyelmes, lelkes hallgatókra találtunk. Nehéz megfogalmazni, hogy mitől jó egy közönség, de itt kétség kívül oda-vissza áramoltak az energiák, a koncert után a zenésztársaim, és én is boldogan indultunk haza. Ami pedig végképp emlékezetessé tette az esténket, az a kis kósza denevér, aki a műsorunk végén, pont a Nyár című Babits vers idilli képei alatt kezdett a fejünk fölött körözni. Reméljük, neki is tetszett!”

 

HV1


Neki is, minden bizonnyal, hiszen a denevérek igazán muzikális lények (ezt a Macskafogó óta tudjuk). Babits Mihály versének ?refrénjénél”, az ‘Ó, gyönyörűség’ szavaknál rebbent a színpad fölé a denevér – jobban nem is időzíthetett volna…

 

Amikor sorban álltunk CD-ért, egy denevér-rajzot kértem a CD-tokra az énekesnőtől emlékül…