Betörés és rongálás Szobon

0
391
kisvonatIsmeretlen tettesek betörtek a szobi kisvasút végállomására és jelentős anyagi kárt okoztak. A tolvajok eltulajdonították az L60-as mozdony akkumulátorait, valamint réz kábeleket vagdostak ki a telephelyen tárolt gépekből, berendezésekből.

A kisvasút közleménye: “Ismeretlen tettesek betörtek a szobi kisvasút végállomására és jelentős anyagi kárt okoztak. A tolvajok eltulajdonították az L60-as mozdony akkumulátorait, valamint réz kábeleket vagdostak ki a telephelyen tárolt gépekből, berendezésekből. Az ellopott holmik között volt – és a legnagyobb csapást – diesel mozdonyunkhoz tavaly újonnan vásárolt 2 db akkumulátor eltulajdonítása jelenti. Az elkövetők törtek – zúztak, jellemzően a réz kábeleket szedték össze, még a gépekről és berendezésekről is levagdosták. Az ügyben a Rendőrség nyomozást folytat. A kárérték meghaladja a félmillió forintot.”

Az esemény kapcsán a Börzsöny Kisvasút Nonprofit Kft. Kéréssel fordul mindenkihez, aki segítséget tud és akar nyújtani.

“A Kisvasút az akkumulátorok nélkül üzemképtelenné vált és anyagi helyzete nem teszi lehetővé új akkumulátorok vásárlását. Várjuk azok jelentkezését, akik – teherautó üzemeltetés kapcsán – rendelkeznek használt, de még üzembiztos akkumulátorokkal és azokat a Kisvasútnak átadnák. Megkeresésüket várva köszönettel: Paulik János üzemvezető – tel.: 06-20-203-7660”

 

Forrás: dunakanyarregio.hu

Kisduna infó