Nem hiányozhat

0
386
kultkalauz?egyetlen család könyvespolcáról sem a Magyar kulturális kalauz. Szinte még friss, ropogós, hiszen a kötet az EU elnökség búcsúajándékaként jelent meg, mintegy ?országnévjegyként?. Ragyogó ötlet, igényes kivitelezés.

Babits Mihály Hazám című versével indít a kiadvány, mely tizenhat szerző jegyez.  Nyelvünk múltjáról, történelmünkről, a költészetről és a képzőművészetről, a zenéről és a sportról, a magyar feltalálókról, tudósokról és filozófusokról olvashatjuk a fejezeteket, nagyszerű fotókkal illusztrálva. Külön érdeme a könyvnek, hogy nemzetben gondolkodik, a Mátyás templom éppúgy föllelhető benne, mint a kassai dóm, Ady Endréről éppúgy szó esik, mint Márai Sándorról. Büszkék lehetünk arra, hogy  nincs az egyetemes kultúrának olyan szeglete, amelyben a magyarok ne alkottak volna maradandó értéket, gyarapítva az egész földkerekség kultúrkincsét. Megjelenik majd idegen nyelveken is, hogy külföldi olvasók is lapozhassák.

 

A könyvet a Napkút Kiadó jelentette meg.

 

Jómagam interneten rendeltem meg, egy nap alatt iderepítette a Polc.hu könyváruház. Ára így postaköltséggel együtt: 3.710.- Ft