Ehető ufo

0
359
palacsHát ilyet tényleg még nem láttam, nem hallottam.  Az ufo internetes neve: egri gömbpalacsinta, és annyira lenyűgözött, hogy közzéteszem. Elképesztő a háziasszonyok leleményessége és ügyessége, ha újítani szeretnének. De az is lehet, hogy valamelyik kreatív séfnek sikerült gömbölyíteni egyet.

Tehát, rakétákat bekapcsolni, lehet meglepetést szerezni a családnak:

 

Hozzávalók:

1.5 dl tejszín , 12 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 0.5 db citrom reszelt héja, 13 dkg mazsola, 8 db palacsinta , 1.2 liter tej , 2 dkg vaj + a konyharuhára pirított mandula vagy mogyoró a díszítéshez kiskanál vanília-kivonat ,

 

Az öntethez:

4dl tej, 12 dkg cukor, 0.5 rúd vanília , 0.3 dl rum, 2 db tojássárgája

A tejszínt a cukorral és a dióval együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a vanília-kivonatot és a mazsolát. Egy konyharuhát megnedvesítünk és megkenünk vajjal, majd a közepére helyezünk egy palacsintát. A palacsintát megkenjük a diós-mazsolás töltelékkel, majd egy másik palacsintát helyezünk rá, azt is megkenjük, és a műveletet addig ismételjük, míg a palacsinták el nem fogynak. (Legfelülre palacsinta kerüljön!) A tejet 2 dkg vajjal felforraljuk. A konyharuha széleit felhajtogatva szoros batyut formázunk, majd egy fakanálra fűzve a forrásban lévő vajas tejbe lógatjuk, és 10 percig lassan főzzük. Ezután a gömböcöt félretesszük hűlni.

 

Az öntethez a tejet összeforraljuk a cukorral, a kipergetett vaníliával és a rummal, majd kis időre félretesszük hűlni. Ha már kissé kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, és vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Tálalás előtt a kicsomagolt palacsintagömböt meglocsoljuk az öntettel, és megszórjuk pirított mandulával vagy mogyoróval.

Forrás: www.receptvarazs.hu

 

 

Azért meg kell, hogy mondjam, régen olvastam ilyen szellemes receptet. Be is iktattuk valamelyik napi menüink közé, nagyon szeretnénk kipróbálni Benedekkel. Pont olyan nagy kísérletező ő is, mint én.

Kövessétek a példánkat!

 

Marosi Málna