Sváb hetek a Patakban!!! 2011. 09. 09- 09. 29-ig

0
495
vendeglo2Nem is tudom, miért kerül sor ilyen ritkán hasonló rendezvényre, hiszen svábok élnek körülöttünk. A sváb konyhát ugyan ismerjük jól ? még gyerekkorunkból -, de egyre kevesebben főznek otthon, és egyre kevesebben tanulják meg a régi fogásokat szüleiktől, nagyszüleiktől. Nagyon régóta figyelem a Patak vendéglő étlapját, rendezvényeit, és már meg is beszéltem egy interjút Bedő Pistivel, a főszakáccsal a bevezetett újításokról. Tudták például, hogy príma házi szörpöket kínálnak fel üdítőként?

A választék pompásnak tűnik: próbálják ki!

Íme a sváb hetek étlapja:

 

Előételek:
-Tányérhús zöldségekkel és tormával 900-
-Grillkolbászkák almakompóttal 900-
-Vargánya tatár aszalt sárgabarackkal és pirítóssal 1100-

Levesek:
-Hideg szilvaleves rozmaring sodóval 600-
-Marhahúsleves májas derelyével 800-
-Sváb becsinált leves 600-

Főételek:
-Supfnudli pirított savanyú káposztával 1200-
-,,Saueres”(tejfölös sertésragu)főtt burgonyával 1200-
-Tejszínes rókagomba spätzle 1700-
-Vörösboros nyúlcomb zsemlegombóccal 2000-
-Borjúsült libamájjal és meleg babsalátával 3000-

Utóétel:
-Vaníliás grízpuding erdei gyümölcsökkel 700-
-Sajtos spätzle pirított hagymával 900-

Vorspeisen:
-Tellerfleisch mit gemüsen und meerrettich 900-
-Grillwürstchen mit Apfelkompott 900-
-Angemachte Steinpilz mit gedörrten Aprikosen 1100-

Suppen:
-Kalte Pflaume Suppe mit Rosmarinschaum 600-
-Maultaschensuppe 800-
-Sväbische eingemachte Suppe 600-

Hauptgerichte:
-Sauerkrautnudeln 1200-
-,,Saueres”(Sauerrahm Schweineragout)mit gedünsteten Kartoffeln 1200-
-Pfifferlinge Spätzle 1700-
-Rotwein Hasekeule mit Semmelknödeln 2000-
-Kalbbraten mit Gänseleber und warmen Bohnensalat 3000-

Nachspeisen:
-Griesspudding mit Waldbeeren 700-
-Käsespätzle 900-

 

vendglo

 

Ha nekem kellene válogatni, ezt a menüsort enném végig:

 

Előételnek tányérhúst kérnék zöldségekkel és tormával – mint régen a nagymamámnál – , levesnek egy jó svábbecsinált levest, főételnek ?saurest?-, mint minden disznóvágásnál, – desszertnek pedig grízpudingot erdei gyümölcsökkel.

Mit mondjak, nem egy fogyókúrás menü! Sváb ételhez, sváb zene dukál, szerintem a házigazdák gondoskodnak is a muzsikáról.

 

Jó étvágyat! Guten Appetit!

 

Ha pedig most azt hiszik, hogy megkértek arra, hogy propagáljam a rendezvényt, akkor nagyot tévednek.

Marosi Málnának kutya kötelessége fölhívni a figyelmet erre a gasztronómiai hírre.

 

Linkajánló: www.patakvendeglo.hu

www.kismarosisvabok.hu