Időközi választások

0
491
visegradA visegrádi képviselő-testület március 1-jén feloszlatta magát. Szobon már le is zárult a jelölés a március 25-én tartandó időközi önkormányzati választásokra. A zebegényi önkormányzat menesztette a jegyzőt,  Kóspallagon pedig tavaly novemberben alakult meg az új testület.

A visegrádi képviselő-testület március 1-én, 1 tartózkodással és 5 igen szavazattal kimondta a testület feloszlatását. Az ilyenkor szokásos eljárás szerint, 90 napon belül időközi választáson voksolhatnak Visegrád polgárai a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt összegyűjtő polgármester- és képviselőjelöltekre.
Szobon már lezárult a jelölés a 2012. március 25-én tartandó időközi önkormányzati választásokra. A megmérettetésen a következők indulnak: a legutóbbi polgármester Szőke István, a több cikluson át megválasztott Remitzky Zoltán, és Medveczky Zoltán ? mindhárman független jelöltek. Ugyanígy függetlenek a képviselő-jelöltek is, szám szerint 19-en. Itt is önfeloszlatás történt.
Mint ismeretes, Kóspallagon 2011. november 15-én alakult meg az új testület, Stefkó Imre polgármester vezetésével.
A zebegényi önkormányzat Polczer Krisztina jegyzőt menesztette. Március 7-én érkezett a hír, hogy  zebegényi képviselő-testület is feloszlatta magát.
Kisduna info