“Falusuvickolás” 2012

0
558

10_DSC_0036Idén májusban újra nagy fába vágtuk fejszénket. Célunk újfent falunk csinosítása volt. A tavalyi aluljáró festésén felbuzdulva sokáig lestük az üres falfelületeket. Választásunk a bicikliút melletti hosszú falra esett.

Laufer Feri a tavalyi évhez hasonlóan elvállalta, hogy megtervezi a rajzot, amit aztán május 12-én több mint húszan a cserkészcsapatból felfestettünk. Ahhoz azonban, hogy a gyerekek is ecsetet ragadhassanak, hosszú előmunkálatokra volt szükség. A csapat idősebb tagjai Lászlófi Karcsi vezetésével egy héten át minden este lent voltak, fugáztak, gletteltek, csiszoltak, alapoztak és előrajzoltak.

A nagy napon mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, élveztük, hogy egy kicsit kreatívkodhatunk, rég nem látott barátainkkal beszélgethetünk. A rajz mellett készítettünk egy falutérképet is, amin jelöltük a legfontosabb épületeket, reméljük, már senki nem fog eltévedni.

08_DSC_0027
A 827-es Szent László Cserkészcsapat falfestése Kismaroson – Fotó: Lászlófi Károly

Elég magas költségvetésű volt ez a program, amit támogatóink nélkül nem tudtunk volna kivitelezni. Köszönjük először is a Lőcsey és Társa Kft.-nek, akik amellett, hogy a ?festővásznat? biztosították, anyagilag is sokat segítettek, és még finom ebédet is készítettek nekünk a nagy munka közepén.

Támogatóink voltak még: Mapei, Kemikál és a Kisduna újság. Köszönjük, hogy segítettek minket.

Kovács Judit ? a cserkészcsapat nevében