Az Agri Kulti búcsúja a Nagymarosi Piactól

0
504

nmpiac2Az Agri Kulti befejezi a Nagymarosi Piac üzemeltetését.

agric01
Az Agri Kulti búcsúja a Nagymarosi Piactól
Az Agri Kulti PJT. 2012. október elsejével befejezi a Nagymarosi Piaccal kapcsolatos szervezői és üzemeltetői tevékenységét. Társaságunk a Piac ötletgazdájaként, bevezetőjeként és üzemeltetőjeként a helyi gazdaságfejlesztési célok mellett komoly szerepet vállalt városkánk társasági életének és turisztikai vonzerejének megerősítésében. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik kezdettől fogva hittek kezdeményezésünk létjogosultságában és akik önzetlen munkájukkal másfél éven át segítették a Piac életét. Külön köszönettel tartozunk a termelőknek és kézműveseknek, akik hóban-fagyban, esőben-sárban is kitartottak, valamint a vásárlóknak, akik pénzükkel támogatták egy újra értelmet nyert közösségi intézmény működését és fennmaradását.

A Nagymarosi Piac országos mintapiac lett. Társaságunkat több hasonló piac létrehozásánál kérték fel szaktanácsadónak; a nagymarosi modellt emellett konferenciákon, szakmai műhelymunkákon és szimpóziumokon népszerűsítettük, minden megjelenésünkön feltüntetve Nagymaros Város Önkormányzatát együttműködő partnerként.

Az Agri Kulti PJT. 2012-ben 913.000 forint helypénzt szedett be, ebből 523.000 forintot átadtunk az Önkormányzatnak, 390.000 forintot pedig kulturális programokra, zenei eseményekre, gyerekprogramokra, meghívott szakmai előadókra, adminisztrációra, marketingre és egyéb jeles eseményekre (pl.: Magbörze, 1 Éves a Piac, Gyümölcsfa Oltási Bemutatónap, Betakarító Ünnep és Haszonnövény Szépségverseny) költöttük. A mindehhez hiányzó kiegészítő forrásokat saját zsebünkből pótoltuk. Munkánkat mindvégig térítésmentesen, társadalmi munkában végeztük. Sokat adtunk a Nagymarosi Piacnak és nagyon sokat kaptunk tőle. Köszönjük!

Utódainknak legalább ilyen szakmai színvonalat és eredményességet kívánunk az üzemeltetéshez.

Nagymaros, 2012. szeptember 20.

Bertényi Gábor, Fleischmann Pál, Hervai Kinga, Szalai Mihály, Veress László
agric02