Csodacsillag-csodaszív

0
439

vandor_4-3Remélem, megbocsájtja nekem a kedves olvasó, hogy anyai szívem még mindig a közelmúlt családi eseménye körül forog. A nagy napra nem készítettem túl sok aprósüteményt, de ezek között akad néhány, amelyik karácsonyra kiváló édesség.
Remélem, megbocsájtja nekem a kedves olvasó, hogy anyai szívem még mindig a közelmúlt családi eseménye körül forog. A nagy napra nem készítettem túl sok aprósüteményt, de ezek között akad néhány, amelyik karácsonyra kiváló édesség.

Például a csodacsillagnak ? illetve nekem vándornak* ? becézett süti. Karácsonyra csillagformára készítem, most apró szívecskék formájában kerültek az asztalra. Nagyon gusztusos, jó előre kisüthető, csak a ragasztást kell a tálalás előtti napokban elkészíteni. Feltétlenül próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni!

vandor_4-3
Tetszőlegesen dekorálható is

Hozzávalók: 20 dkg porcukor, csipetnyi só, egy kis rum, 30 dkg liszt, 10 dkg darált dió vagy mandula, 2 tojás, 1 fiola mandulaaroma, 5 dkg vaj, 10-15 dkg marcipánmassza, narancslekvár.

A hozzávalókat összegyúrom, vékonyra kinyújtom, és csillag(vagy szív) formákat szaggatok belőle. Rövid idő alatt világossárgára sütöm. Jól zárható dobozba teszem, és eldugom karácsonyig. Az ünnep előtt 2-3 nappal előveszem, a marcipánt is vékonyra nyújtom, ? porcukrot szórok alá, akkor nem ragad le ? majd ugyanolyan formákat szúrok ki belőle, mint a tésztából. A kisült csillagokra (vagy szívecskékre) kis lekvárt pöttyözök (a legjobb hozzá a narancslekvár), majd ráragasztom a marcipánból formázottakat. Néhány nap múlva megpuhul, és fogyasztható. Elegáns, finom tészta, porcelán vagy üvegtálra való. Ha aprókat szaggatsz, kiadós, de ennek persze ára van, többet kell vele pepecselni.

Marosi Málna

*A vándor nevet egy fórumtársamtól kapta a sütemény, amikor elküldte nekem ezen a nicknéven a receptet. Ezúton is köszönöm, hátha most is elolvassa az írást!