Könyvajánlás: Szerelem a kolera idején

0
443

ggm_4-3Akinek egyszer rést ütöttek a szívébe, aki belenézett már egy szempárba és villámcsapásként érte a szerelem, feltétlenül vegye kezébe ezt a könyvet. Mindegy, hogy férfi vagy nő, bolondos fiatal, vagy tisztes kort megért ember.
Gabriel García Marquez: Szerelem a kolera idején

Akinek egyszer rést ütöttek a szívébe, aki belenézett már egy szempárba és villámcsapásként érte a szerelem, feltétlenül vegye kezébe ezt a könyvet. Mindegy, hogy férfi vagy nő, bolondos fiatal, vagy tisztes kort megért ember.

A szerelem ugyanis ? mint kiderül Marquez regényéből ? tértől, időtől, történelemtől, politikától, pénztől függetlenül egyszer csak ránk törhet, feldúlhat és nyugtalanná tehet bennünket.

Gabriel_Garcia_Marquez
Gabriel Garcia Marquez – Fotó Jose Lara/Flickr/Wikipedia

Amit erről az érzésről földi halandónak érdemes megtudnia, azt mind leírta Nobel-díjas kolumbiai író ebben a könyvében. ?Csak most volt hozzá bátorságom, hogy négyszáznyolcvan oldalon át a szerelemről írjak, csakis a szerelemről??- vallja regényéről Marquez.

Tegyük hozzá tényleg bátorság. Az anyagias világ nem nagyon törődik érzelmeinkkel. Ritkán találkozunk azokkal a szavakkal, mozdulatokkal, gesztusokkal, amelyek végigkísérik életünket és igazi, mély, tiszta érzéseket takarnak. A könyvet elolvasva újra és újra rábukkanunk a feltett kérdéseinkre adott válaszokra, még azokra is, amelyekre eddig hiába kerestük.

Ráadásul ínyenceknek való csemegét emelhetünk le a könyvespolcról.