Antirecept, menzalöncs

0
523

no-spamHallottam már erről, de még soha nem találkoztam vele, és most azt mondom, hogy ez skandallum. Még van képük azt is odaírni, hogy menza. Az isten mentsen meg az ilyen menzától!

Amiről szó van, darált löncshús, Menza márkanévvel. Mi régen ettünk hasonlót, fasírtot készítettünk belőle, kedvesen becézgettük, – már nem is tudom, hogy kínai vagy szovjet határőrnek. Ez a konzerv véletlenül akadt a kezembe, és megrökönyödve olvastam, hogy mit is tartalmaz a 380 grammnyi eledelnek csúfolt löncs.

 

Ideírom:

 

Összetevők: ivóvíz, csontokról mechanikusan lefejtett baromfihús, sertésbőr, baromfibőr, adalékanyag-keverék (kukoricakeményítő, stabilizátorok (difoszfátok, taramagliszt, xantángumi), emulgáló szerek (trifoszfátok) dextróz, antioxidáns, (nátrium eritroaszkorbát), fűszerkivonatok, aromák, sertéshús 2 %, pácsó keverék, (étkezési só, tartósítószer (nátrium nitrit) ), étkezési só. Minőségét megőrzi: 2017. 02.06. Mondjuk, ezen nem csodálkoztam. És ráírja a gyártó még azt is, csupa nagybetűvel, hogy: Kóstolja meg többi termékünket is!

 

Lehetne még folytatni a kritikát, de tudom, hogy az olvasónak felesleges, épeszű ember ilyet tán még a kutyájának sem ad. Mindenesetre, aki tudja, hogy mi az a taramagliszt,és a xantángumi, írja meg nekem legyen szíves! De kapásból ám, nem ér a netet böngészni.

 

Marosi Málna